29.07.2020-10:44 (Son Güncelleme:29.07.2020-10:41)

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Hakkında Yeni Açıklamada Bulundu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) internet üzerinden düzenlenen basın toplantısında, yeni tip Koronavirüs’ün (Covid-19) gribe neden olan influenza virüsleri gibi mevsimsel olmadığını , sıcak yaz günlerinde de etkisini sürdürdüğünü bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, düzenlenen basın toplantısında, solunum yolunun etkilenmesine neden olan virüslerin genellikle mevsimsel olduğu ancak yeni tip Koronavirüs’ün (Covid-19) seyrinin daha farklı olduğunu ifade ederek, ‘Bu, her havayı seven bir virüs ama daha çok yakın temastaki bir insandan diğerine bulaşmayı seviyor, dolayısıyla ona bu fırsatı vermememiz gerek’ dedi.

‘BU VİRÜS FARKLI DAVRANIYOR’

Harris, düzenlenen basın toplantısında ikinci bir dalganın görülüp görülmemesi üzerine sorulan soruya yanıt olarak, ‘Şu an birinci dalgadayız. Kısmi iniş çıkışlarla seyreden bir büyük dalga bu. Yapabileceğimiz en iyi şey salgını yatay seyirde tutup, dalganın diz boyunu aşmasını önlemek. Şu anda birinci, ikinci, üçüncü dalga gibi ifadelerin bir anlamı yok’ şeklinde konuştu.

Virüsün en fazla insanların kalabalık halde bulunduğu ortamlarda yayıldığını belirten Harris, ‘İnsanların sosyal mesafeye uymadan bir araya gelmeleri, yakın temasta bulunduklarında tedbir almamaları yayılmaya yol açıyor. Kovid-19'a karşı işe yaradığı bilinen tedbirlere uymak hayati. Bunlar, sosyal mesafeye uymak, el yıkamak, kaynağı izole etmek, iç mekanlarda gerektiğinde maske takmak ve öksürürken ağzı kapamak’ ifadelerini kullandı.

Koronavirüs’ün büyük ve etkili bir salgın olduğunu, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Harris, ‘Bu virüs farklı davranıyor, biz onu öğrendikçe o da bizi öğreniyor, ihtiyatlı olmalıyız’ diye konuştu.

Çin2in Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19, 200'den fazla ülke ve bölgeye yayılarak pandemik bir salgın haline geldi. Dünya genelinde vaka sayısı 16 milyon 650 binin üzerinde görülürken, 656 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr