07.06.2021-08:22 (Son Güncelleme:01.02.2025-15:50)

Dünya O Anları Konuşuyor! Meğer Koronanın Tedavisi Bakın Ne Zaman Bulunmuş

Koronavirüsün ilan edilmesinden birkaç hafta önce Çinli Zhou Yusen adlı bilim insanının aşı için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı ve bu başvurudan 3 ay sonra öldüğü ortaya çıktı.

Zhou Yusen adlı Çinli bir bilim insanının 24 Şubat 2020 tarihinde Çin Halk Kurtuluş Ordusu adına bir koronavirüs aşısı için patent başvurusunda bulundukları ortaya çıktı. The Weekend Australian'ın ele geçirdiği rapora göre; aşı için patent başvurusu, Çin'in virüsün insanlara bulaştığını ilan etmesinden sadece birkaç hafta sonra gerçekleşti.

Başka bir anlatımla Çin ordusunda görev alan bilim adamı, virüs küresel bir pandemi ilan edilmeden önce bir koronavirüs aşısı için patent başvurusunda bulundu. Zhou'nun aşı için bu kadar hızlı bir şekilde patent başvurusu yapması, Çinli yetkililerin virüsü itiraf ettiklerinden çok daha önce bildiğine dair işarette bulunuyor.

>DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİĞİMİZ BİR ŞEY

Bu durum ise adsız bu aşının koronavirüs pandemisi vatandaşa açıklanmadan önce test edildiğine dair endişeleri artırıyor. Avustralya'daki Flinders Üniversitesi'nden Profesör Nikolai Petrovsky gazeteye şu ifadeleri kullandı.

>''Bu, daha önce hiç görmediğimiz bir şey ve bu çalışmanın çok daha erken başlayıp başlamadığı sorusunu gündeme getiriyor.''

Zhou Yusen Çinli bir bilim insanının 24 Şubat 2020 tarihinde Çin Halk Kurtuluş Ordusu adına bir koronavirüs aşısı için patent başvurusunda bulundukları ortaya çıktı. The Weekend Australian'ın ele geçirdiği rapora göre; aşı için patent başvurusunu, Çin'in virüsün insanlara bulaştığını ilan etmesinden sadece birkaç hafta sonra gerçekleştiği ve başka bir deyişle Çin ordusunda görev alan bilim adamı, virüs küresel bir pandemi ilan edilmeden önce bir koronavirüs aşısı için patent başvurusunda bulundu. Zhou'nun aşı için bu kadar hızlı bir şekilde patent başvurusu yapması, Çinli yetkililerin virüsü itiraf ettiklerinden çok daha önce bildiğine işaret etmektedir.

>3 AY SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Çinli Zhou'nun akıbeti de bir hayli kuşkulu. Orduda görev alan bilim insanı bu başvurusundan yaklaşık 3 ay sonra öldü. Zhou'nun Wuhan Viroloji Enstitüsü müdür yardımcısıyla yakın temasta çalıştığı da gelen iddialar arasında. Hali ile virüsün Çin laboratuvarından çıktığı iddiaları bir kez daha tekrar gündeme geldi.

>KORONAVİRÜS KÖKENİNE İLİŞKİN TARTIŞMALAR

ABD'li Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin Amerika istihbaratının bir raporuna dayandırdığı 23 Mayıs tarihinde çıkan özel haberi, koronavirüs salgınının ilk kaynağının Vuhan'daki laboratuvar olabileceğine dair tartışmaları tekrar gündeme gelmesine sebep oldu.

Yayınlanan haberde, Amerika istihbaratının ilgili raporuna göre salgının şehirde yayılmadan kısa süre önce Vuhan Laboratuvarı'nda çalışan 3 araştırmacının virüs ve mevsimsel grip belirtilerine benzer şikayetlerle hastalanıp hastaneye başvurduğu öne sürülmüştü. Amerika Başkanı Joe Biden da 26 Mayıs tarihinde yaptığı yazılı açıklamasında mart ayında istihbarattan koronavirüsün kökenini araştırmalarını istediğini ve bu raporu Mayıs ayı başında eline aldığını bildirmişti.

Biden açıklamasında,> ''İstihbarat Topluluğundan, bizi kesin bir sonuca daha da yakınlaştıracak bilgileri toplama ve analiz etme çabalarını iki katına çıkarmalarını ve bunu bana 90 gün içinde rapor etmelerini istedim.'' dedi.

>TRUMP YÖNETİMİ DE PEKİN'İ SUÇLAMIŞTI

Trump yönetimi, bir çok kez virüsün yayılmasından dolayı Pekin'i suçlamış, Amerika istihbaratının geçen senenin sonunda yayınlanan raporunda virüsün Vuhan'daki laboratuvardan çıkmış olabileceğine dair bulgulara dikkat çekmişti.

Çin yönetimi ise söz konusu öne sürülenleri kesin bir dille yalanlarken, Dünya Sağlık Örgütünden konuyu araştıran bir heyet de virüsün söz konusu laboratuvardan yayıldığı iddialarının gerçekçi olmadığı sonucuna ulaştıklarını duyurdu.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Bakan Çavuşoğlu, Mekke'de Umre Yapan Vat...

Cumhurbaşkanı Erdoğan DMD Hastasıyla Vid...

"Başkan Diyelim Mi" Diye Soranlara Binal...

Kuzey Irak'a Pençe Harekatı

Troller Tarafından Montajlanıp Servis Ed...

30 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

29 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

Fatih Sultan Mehmet'in Hafızlardan Silin...

CHP'li Kaftancıoğlu, Terör Paylaşımları...

Ekrem İmamoğlu'nun Tramvay Vaadi Böyle H...

İmamoğlu, İBB Genel Sekreterine İftira A...

İstanbul'un Fethinin 566. Yılı Coşkuyla...

CHP'li İmamoğlu'ndan Genç Esnafa Çirkin...

Barış Manço’nun BBC'ye Verdiği Ders Nite...

Nihat Genç'ten İmamoğlu Uyarısı: 'CHP Se...

25 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

İzmir'de Sır Dolu İbranice Kitap Bulundu

Bitlis ve Şırnak'ta PKK'ya Darbe

Bayram Şekerleri Tezgahlardaki Yerini Al...

754 Sandıkta Ne Oldu?

ABD, Türkiye'yi F-35 Programından Çıkarm...

Temizlik Görevlisi, Köpeğe Süpürgesi ile...

Ekrem İmamoğlu'nun Yalanlarının Ardı Ark...

PKK'nın İmamoğlu'na Verdiği Destek Sosya...

Binali Yıldırım: 'Sorunları Biliyoruz, S...

İstanbullular Binali Yıldırım'a Yoğun İl...

24 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...