09.05.2024-12:43 (Son Güncelleme:09.05.2024-12:43)

Dolar için kritik haftalar başladı: Dolar ve euro fiyatları ne kadar 9 Mayıs 2024?

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar yatırımcıların gündemini meşgul ediyor. Vatandaşlar dolar ve euro fiyatının ne kadar olduğunu bilmek isteyenler internetten araştırmalarını sürdürüyor. Peki Dolar ve euro fiyatları ne kadar 9 Mayıs 2024? İşte detaylar…

Türkiye’ye sıcak para girişinin hızlanması sonrasında Türk Lirası, diğer para birimleri karşısında değer kazanmaya başladı. Öte yandan mevduat faizleri ve Merkez Bankası’nın adımları da döviz kurundaki hareketliliği etkiledi. Peki Dolar ve euro fiyatları ne kadar 9 Mayıs 2024?

Dövizde son durum

Yabancı bankaların Türk Lirasına yönelik yatırım çağrıları, Türkiye’ye sıcak para girişinde artışa neden oldu. Bu artışın yanı sıra cazip mevduat faiz oranları da yerli yatırımcıları TL’ye çekti. TL’ye olan talep, dolardaki hareketliliği etkiledi ve Merkez Bankası döviz alımlarına devam etti. Bazı analistlere göre doların mevcut fiyatı gerçek değeri yansıtmıyor ve yıl sonunda 60 TL'yi bulması gerekiyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların 30 TL olması ihtimaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Zelyut, canlı yayında yaptığı açıklamada, KKM'nin açıklandığı dönemde kurda belirgin bir düşüş yaşandığını hatırlatarak, benzer bir düşüşün tekrarlanmasının pek olası olmadığını ifade etti. Yaz aylarının turizm gelirleriyle birlikte rahat geçebileceğini belirten Zelyut, ancak önemli olanın sonbaharda enflasyonun düşürülmesi olduğunu vurguladı. Bu hedefe ulaşmak için yapısal reformların ve bütçe tasarruflarının gerekliliğine dikkat çeken Zelyut, hükümetin önünde kısa vadede kur açısından rahat bir süreç olduğunu ancak dramatik bir kur düşüşü yaşanmayacağını söyledi.

Dolar ve euro fiyatları ne kadar 9 Mayıs 2024?

Dolar (Alış) : 32,2516

Dolar (Satış): 32, 3085

Euro (Alış): 34,7048

Euro (Satış): 34,8178

kursat@haber365.com.tr