13.11.2021-11:12 (Son Güncelleme:13.11.2021-11:12)

Dolabın İçinden İşkenceci Çıktı

Arjantin'de diktatörlüğünün en acımasız işkencecilerinden birisi olarak tanınan ve polis tarafından da uzun bir süredir aranmakta olan eski asker Carlos Cialceta tavan arasında gizlenmiş olduğu dolapta yakalanarak gözaltına alındı.

Güney Amerika ülkesi olan Arjantin'de diktatörlüğün en acımasız işkencecilerinden birisi olan ve eski bir asker olan Carlos Cialceta ülkenin kuzeydoğusu bölgesinde Salta şehrinde baskın yapılan bir ev içerisinde tavan arasında gizlenmiş olduğu bir dolap içerisinde kıskıvrak bir şekilde yakalandı. Polis tarafından uzun bir süredir aranmakta olan Cialceta gözaltına alınırken, Cialceta'nın 1976 tarihinde diktatörlük rejimi esnasında işlemiş olduğu adam kaçırma, işkence ve cinayet suçlarından yargılanacağı bilgisi paylaşıldı. Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafta ise Cialceta dolabın içinden çıkıyor.

İŞKENCECİ TAVAN ARASINDA BULUNAN DOLAPTAN ÇIKTI

Güvenlik Bakanı Anibal Fernandez, Cialceta'nın 1976 senesinde Tartagal şehri içerisinde Monte 28 Piyade Alayı'nda görev yapmış olduğu esnada adam kaçırma, işkence ve cinayet suçlarından yargılandığını ifade ederek, 12 Nisan tarihinde hakkında uluslararası gözaltı emri çıkartılmış olduğunu hatırlattı. Bakan Fernandez, 'Kaçak Cialceta, baskın yapılan evin tavan arasında bulunan dolapta saklanıyordu. Saha çalışması ve telefon dinlemeleri sayesinde gözaltına alındı.' ifadelerini kullandı.


Geçmiş olduğumuz nisan ayı içerisinde Salta Savcısı Carlos Martin Amad'ın talebi üzerine Yargıç Mariela Gimenez, Cialceta için ulusal ve uluslararası gözaltı emri çıkarmıştı. Cialceta, eski asker ve Peronist lider Jorge Rene Santillan'ın ölümünde payı olmak ile suçlanıyor. Santillan, 10 Ağustos 1976 tarihinde kukuletalı 5 kişi tarafından 4 çocuğu ve eşinin gözü önünde dövülmesinin ardından kaçırılmış, cansız bedenineyse günler sonra bulunulmuştu. Savcılık, Cialceta’nın söz konusu cinayet ile ilgili olarak evi basan 5 kişiyi de yönlendirdiğini düşünüyor.

CİNAYET VE İŞKENCELERİN SORUMLUSU OLARAK GÖRÜLÜYOR

Savcılığın iddialarına göre, Santillan’ın cesedinin bulunmuş olduğu Mosconi'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Acambuco bölgesinde işkence edilmiş başka cesetler de bulunuyor. Cialceta bu söz konusu cinayetler ve işkencelerin de sorumlusu olarak görülüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr