17.05.2024-13:17 (Son Güncelleme:17.05.2024-16:27)

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan çarpıcı Audi kararı: Tasarruf tedbirleri kapsamında iade edildi, yurt dışı programları iptal edilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında aldığı kararları kamuoyuyla paylaştı. Başkanlık, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi doğrultusunda bir dizi önlem aldı. Bu önlemler arasında en dikkat çekici adımlardan biri, Başkanlığın hizmetinde kullanılan bir adet Audi A8 aracının iade edilmesi oldu.

>Resmi açıklamada, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin gerekliliklerine uygun olarak, Başkanlık tarafından ilk etapta eğitimlerin çevrim içi olarak gerçekleştirileceği belirtildi. Ayrıca, ataşe-müşavirler toplantısı gibi kurumsal etkinliklerin de çevrim içi olarak yapılacağı vurgulandı.


Tasarruf tedbirleri takip edilecek

>Başkanlık, çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi ve kırtasiye alımlarının yapılmayacağını duyurdu. Yurt dışı programları ise, önemli ve zaruri haller dışında iptal edilecek ve yurt dışı personel görevlendirmeleri en asgari düzeyde tutulacak.

Bu tasarruf tedbirleriyle ilgili olarak Başkanlık, tüm merkezler, taşra birimleri ve yurt dışı teşkilatlarında gerekli çalışmaların titizlikle yürütüleceğini ve takip edileceğini belirtti. Bu adımlarla, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kamu kaynaklarını daha verimli kullanma çabasının bir parçası olduğu ifade edildi.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr