22.07.2019-13:10 (Son Güncelleme:22.07.2019-13:08)

Demir Eksikliğini Birebir Gelen Mucizevi Formül

Hemen hemen herkeste görülen demir eksikliği her ne kadar ilaç alsak da tam anlamıyla çözülemiyor. Ancak doğal yöntemlerle çözümü mümkün.

Kimyasal ilaçlarla ve şişmanlatan takviyelerle demir eksikliğini çözemediyseniz bu mucizevi formülle sorununuzu anında çözebileceksiniz.

PEKMEZ VE LİMON

Gözünüzün alt kapağını yavaşça aşağı çekip kırmızı renkli dokuya baktığınızda da bu dokunun rengi kırmızı değil de daha solgun bir rengi aldığını gördünüzse bu da demir eksikliğiniz olduğu anlamına geliyor. Tabi ki en doğrusu bir doktora gidip gerekli testleri yaptırmaktır.

İlaç tedavisi ile düzelse de beslenmeye dikkat edilmediğinde (altında başka sağlık sebepleri de olabilir ) yineleyebiliyor. Aslında sağlıklı bir hayat için, düzenli ve yeterli beslenme gereken en temel öğe olduğu herkesçe bilinen bir şey. Kırmızı et, soya fasulyesi,kuru kayısı, kuru üzüm,kuru incir, yeşil yapraklı sebzeler gibi demir içeren gıdalar haricinde, eksikliğe iyi gelen demir açısından zengin olan bir diğer hazine ise pekmez.

Fakat her pekmez değil, üzüm pekmezi. Eğer ilaç tedavisi haricinde doğal yoldan da takviye veya demir desteği almak istiyorsanız kesinlikle aç karnına limon + üzüm pekmezi tüketmelisiniz. Örneğin çocuklar pekmezi pek sevmez yemek istemezler ancak bir bardak ev yapımı doğal limonata veya portakal suyunun içine 2- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi atarak tüketmelerini sağlayabilirsiniz.

Neden portakal veya limon? Çünkü C vitamini demir emilimini kolaylaştırıyor. Ayrıca demir miktarı düşükse yaşanıyorsa bu kişilerin çay, kola,kahve gibi içeceklerden uzak durmaları da öneriliyor. Aç karnına portakal + üzüm pekmezi karışımı içildikten sonra çay veya süt içilmesi de demirin emilimini önleyeceğinden önerilmeyen bir durum.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr