26.04.2024-10:07 (Son Güncelleme:26.04.2024-17:23)

DEM Parti’nin terör köşesini polis ortaya çıkardı: Örgüt karargahından farksız

Polis, DEM Parti’nin Batman İl Başkanlığı’nda mahkeme kararıyla arama yaptı. Ekipleri bina içerisinde terör örgütü liderlerine ait fotoğrafların duvara asıldığını tespit ederken ayrıca örgüt yayınlarının da bulunduğunu söyledi.

DEM Parti’nin Batman İl Başkanlığı’nda mahkeme kararıyla arama yapan polis ekipleri, bina yerine adeta örgüte ait bir karargah ile karşılaştı. DEM Partililerin, öldürülen PKK’lı teröristlerin fotoğraflarını duvara astığı gözlemlenirken binada ayrıca PKK ile ilgili çok sayıda yasaklı yayının ele geçirildiği bildirildi.

Örgüt karargahından farksız

Sabah’ta yer alan habere göre; >HDP'nin kapatılma davası sonrasında Kandil'in talimatıyla yeniden yapılanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, ismini DEM Parti olarak değiştirme kararı almıştı.

Partinin Türkiye genelinde yapılanmasının ardından, il başkanlığı binalarının örgüt karargahına dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Batman'da yapılan incelemelerde, parti binasında yasaklı yayınların bulunduğu belirlendi ve bu durum Batman 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nin DEM Parti il binasında PKK/KCK terör örgütüne dair suç unsurlarının tespitine yönelik arama kararı vermesine sebep oldu.


Arama işlemi için Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis ekipleri harekete geçti ve il başkanlığı binasında detaylı bir arama gerçekleştirdi.


Polis ekipleri, DEM Parti il binasında PKK'nın temsilciliği gibi bir manzara ile karşı karşıya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr