12.02.2020-17:40 (Son Güncelleme:12.02.2020-17:33)

Değerli Konut Vergisi 1 Sene Ertelendi

İmar Kanunu'nda değişiklik uygulanan öneri teklif, meclis genel heyetinde konuşuldu. Değerli konut vergisinin 1 yıl geciktirmesi kabul edildi. Verginin içeriği ve niceliklerinde farklılıklara gidildi.

Değerli konut vergisi geçen senenin aralık ayında yürütmeye aldığı halde yaşanan arızalar sebebi ile ertelenmişti, şuan ise yumuşatıldı.

Torba Yasaya katılan 19’uncu madde ile Emlak Vergisi Kanunun değerli konut vergisini hazırlayan maddelerinde farklılık yapıldı.

5 MİLYON LİRAYA KADAR OLAN KONUTLAR, DEĞERLİ KONUT VERGİSİNDEN MUAF

5 milyon liraya kadar ederi olan konutlar değerli konutlar vergisine bağlı olmayacak.

2021'DE BEYANNAME VERİLECEK

Ederi 5 milyon liranın üstünde olan haneler için 2021 yılından itibaren bildirge verilecek.

YALNIZCA BİR EVİ OLANLAR BU VERGİDEN MUAF TUTULACAK

Yeni verilen karara bakıldığında 1 evi olan evi değerli konut kıstaslarını içine girse dahi yalnızca normal emlak vergisini ödemekle mükellef olacak.

BİRDEN ÇOK DEĞERLİ KONUTU OLANLAR

Birden çok değerli konut kapsamına dahil olan taşınmaza sahip olanların en az ederli taşınmazı değerli konut vergisinden imtiyazlı olacak.

En son hüküm şu şekildeydi :

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sayfasında, değerli konut vergisi bildirgesinin verilme ve ödeme müddetinin 1 ay uzatılmasıyla ilgili duyuru paylaşmıştı. Değerli konut vergisi bildirge verilme müddeti 20 Mart'a, verginin 1'inci taksitinin ödeme süresi de 31 Mart'a kadar uzaltılmıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr