22.05.2022-20:31 (Son Güncelleme:22.05.2022-20:31)

DASK ( zorunlu deprem sigortası ) poliçe sorgulama nasıl yapılır? DASK poliçe sorgulama sayfası

Türkiye deprem kuşağında olduğu için olası bir depremde vatandaşların en az zararla kurtulabilmek ve hakkını arayabilmesi için DASK ya i zorunlu deprem sigortası devreye girmiştir. DASK yaptıran vatandaşlar ise poliçe sorgulamasının nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Peki DASK poliçe sorgulaması nasıl yapılır? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Türkiye deprem kuşağında olduğu için olası bir depremde vatandaşların en az zararla kurtulabilmek ve hakkını arayabilmesi için DASK ya i zorunlu deprem sigortası devreye girmiştir. Yıllar önce yaşanan depremlerde büyük zarar gören ülkemiz için önemli bir gelişme olan DASK yaşanabilecek bir yıkım sonrasında ev sahibinin maddi zararlarının tanzim edilmesine yönelik bir uygulamadır. DASK poliçeleri ise yılda bir kere zorunlu yenilenmelidir. DASK poliçelerini yenilemek isteyen vatandaşlar ise poliçe sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığı araştırmaya başladı. 


DASK poliçe sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Günümüzde 7 milyon konutu koruyan DASK poliçesini öğrenmek için DASK poliçe sorgulama sayfasına giriş yapmak gerekmektedir. DASK poliçe sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden şifre ile yapılırken, dask.gov.tr adresi üzerinden şifresiz de yapılabilir. DASK deprem sonrasında konutları güvence altına alma, mali zararları karşılayabilmek için fon oluşturmak, sağlıklı ve bilinçli yapılanmaya katkıda bulunmak, toplum ve genelinde sigorta bilinci oluşturmak amaçlarıyla oluşturulmuştur. Bu nedenle her konut DASK yaptırmalıdır. 

elifcolak@haber365.com.tr