13.06.2020-16:30 (Son Güncelleme:13.06.2020-16:27)

Cilt Kuruluğunda Kış Mevsimi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Cilt kuruluğunda kış mevsimi yapılması gerekenler nelerdir, cilt bakım adımlarının en temel noktaları hangilerdir? Sizin için bu hususları kapsamlı bir biçimde araştırdık. Haberimizin devamına göz atarak cilt bakımına ilişkin göz önünde bulundurmanız gereken hususları anında belirleyebilirsiniz.

Cilt kuruluğunda kış mevsimi yapılması gerekenler nelerdir, cilt bakım adımlarının en temel noktaları hangilerdir? Sizin için bu hususları kapsamlı bir biçimde araştırdık. Haberimizin devamına göz atarak cilt bakımına ilişkin göz önünde bulundurmanız gereken hususları anında belirleyebilirsiniz.
Cilt Kuruluğu Neden Meydana Gelir?
Cilt kuruluğunda kış mevsimi yapılması gerekenler nelerdir sorusunun yanıtını vermeden önce cilt kuruluğu nedenleri incelenmelidir.
• Cilt kuruluğu kişilerin genetik faktörlerinden kaynaklanabilir.
• Kuru cilt için tasarlanmamış olan ürünlerin kullanılması sebebi ile cildin nem dengesinde bozulmalar meydana gelmiş olabilir.
• Nem dengesi içinde bulunduğunuz ortamın iklim şartlarından ya da kullandığınız suyun klor seviyesinden dahi etkilenebilmektedir.
• Yaz aylarında deniz ve havuza girmek dahi direkt olarak cildin kuruluk oranını oldukça artırır.
Bu hususlara dikkat ederek cilt sağlığını en yüksek dereceye çıkarma imkanını elde edebilirsiniz. Sadece bu hususlara değil günlük su tüketiminize de dikkat etmelisiniz. Ciltte meydana gelen kuruluk zaman zaman yetersiz su tüketiminin de işareti olabiliyor. Cilt bakımının beslenme ve su tüketimi gibi hususlar ile kapsamlı bir biçimde incelenmesi gerekir.
Cilt Kuruluğunda Hangi Ürünler ile Bakım Yapılmalıdır?
Cilt kuruluğunda kış mevsimi yapılması gerekenler nelerdir;
• Cilt kuruluğunu giderecek harika süt formunda yıkama jelleri ile temizliği sağlamalısınız.
• Ciltte kalan kirleri arındırmak için yıkama adımının sonrasında nemlendirici bir tonik ile üzerinden geçmelisiniz.
• Cilt kuruluğundan muzdarip olan kişilerin bir de serum kullanması önerilmektedir. Bu alanda dilerseniz dermokozmetik markaları dilerseniz de direkt olarak doğal yağları kullanabilirsiniz. Kuşburnu çekirdeği yağı bu alanda en sık tercih edilen ürünlerdendir.
• Kuru cildin son bakım adımı ise serum üzerinde nemlendirici uygulaması olmalısınız.
• Bu adımları hem yaz hem de kış mevsiminde cildinizin kuruluk seviyesine kadar kapsamlı bir biçimde devam ettirmelisiniz.
Bu hususlara dikkat ederek cildinizde meydana gelen kuruluk sorununu büyük ölçüde çözme imkanını elde edebilirsiniz.
Kuru Ciltte Sivilce Sorunu Nasıl Aşılır?
Kuru ciltte sivilce sorunu çok sık görülmese de zaman zaman bazı aksaklıklar meydana gelebilmektedir. Tam da bu aşamada çay ağacı yağı ile sadece sivilcenin üzerine yapılacak olan hafif bir uygulama ile muhteşem bir etki elde edebilirsiniz. Ay ağacı yağının tüm yüze uygulanması söz konusu değildir. Bu şekilde genel manada uygulandığı zaman ciltte kurumalara neden olabilir.
Profesyonel Bakım Almaya Ne Dersiniz?
Kuru ciltlerin belirli aralıklar ile profesyonel yardım alması da oldukça yerinde bir karar olacaktır. Doğal bakım ya da dermokozmetik ürünler ile yapılan bakımların yanı sıra profesyonel bir dokunuşun yapılması da büyük önem arz eder! Bakım yapılırken cilt analizini de yaptırarak daha sonraki aşamalarda hangi ürünlerin kullanılması gerektiği konunda net bilgi alabilirisiniz. Profesyonel bakım adımında genel olarak hydrafacial uygulaması gerçekleştiriliyor.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr