20.02.2020-08:35 (Son Güncelleme:30.08.2021-14:32)

Vitamini kabuğunda sözünü hepimiz duymuşuzdur. Bazı besinler daha sağlıklı olabileceği düşünüldüğünden çiğ tüketiliyor ancak her sebze çiğ tüketilmek için uygun değildir. İşte çiğ tüketilmemesi gereken besinler…

1

Barbunya Fasulyesi


Çiğ barbunya son derece lezzetsizdir. sadece tadı kötü olmakla kalmaz aynı zamanda mide kramplarına, kusma ve ishale neden olabilir.

2

Ravent


Ravent bitkisinin yaprakları toksik madde içermektedir. eğer çiğ yemek istiyorsanız az miktarda tüketmeniz önerilir. Yapraklarının dışında kalan kısmı çiğ olarak tüketebilirsiniz. Süper bir besin olan ravent lezzetli ve aynı zamanda çok da sağlıklıdır.

3

Brokoli


Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar ve lahana ailesinin diğer üyeleri lezzet olarak çiğ tüketilebilir sebzeler arasındadır. Ancak çiğ bir şekilde tüketildiklerinde çok daha fazla şişkinlik hissi verirler. Bu nedenden dolayı onları pişirmenizde fayda vardır.

4

Patates


Olgunlaşmamış çiğ patatesler, güneş ışığına maruz kaldığı zaman yüksek miktarda solanin içerebilirler. Bu da çiğ patlıcan yemekle aynı belirtilere sebep olabilir.

5

Patlıcan


Patlıcanın içeriğinde bulunan solanin kalsiyum emilimini azaltır ve bu da gastrointestinal sistemi tahriş edebilir. Buna bağlı olarak da mide ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve hatta kusma gibi sorunlar yaşanabilir.

Çiğ Tüketilmemesi Gereken Besinler!
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR