05.07.2021-19:12 (Son Güncelleme:28.04.2024-11:10)

Çiftlik Bank'ın Kurucusu Tosuncuk'un Paraları Nereye Yatırdığı Belli Oldu

Etkin pişmanlıktan yararlanmak için itirafçı olan Çiftlik Bank'ın CEO'su Cumhur Yurdakul, Tosuncuk'un kirli işlerini ifşa etti.

Yüksek kar vaadi ile on binlerce kişiyi dolandıran 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, kurmuş olduğu 'Çiftlik Bank' isimli saadet zinciriyle 132 bin 222 kişiyi dolandırmış, toplamış olduğu 1 milyar 139 milyon lirayla da yurt dışına kaçmıştı.

Türkiye'nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilen Aydın, 1 Temmuz Perşembe günü Brezilya'da teslim oldu ve Türkiye'de kurulan özel bir ekip, 3 Temmuz Cumartesi günü THY'nin TK16 sefer sayılı uçağı ile, Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Guarulhos Uluslararası Havalimanı'ndan Tosuncuk'u Türkiye'ye getirdi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı neticesinde İstanbul Havalimanı'na inen uçakta gözaltına alınan Aydın, sağlık kontrolünden geçirildi ardından da Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin havalimanındaki ek binasına götürüldü.

ETKİN PİŞMANLIKTAN FAYDALANMAK İÇİN CEO, TOSUNCUK'UN KİRLİ İŞLERİNİ İFŞA ETTİ

Çiftlik Bank vurgununda şirketin bilgisayar yazılımcısı ve CEO'su olan Cumhur Yurdakul, etkin pişmanlıktan faydalanmak için Aydın'ın tüm kirli işlerini açıkladı. Şoke edici gerçekleri açıklayan CEO, Aydın'ın sağ kolu Suat Fehmi Emur'un paraları aklamak için kurmuş olduğu şirketi ifşa etti. Sabah'ın haberine göre, Emur'un şirkette çalışmaya başlamasından sonra Çiftlik Bank'tan elde edilen parayı aklamak için 2 milyon liralık sermaye ile başka bir şirket kurdurduğu ve şirketi üçüncü bir şahsa devredip paraları çeşitli gerekçeler ile havale edip ardından da şirketin sermayesini düşürmek için ilanlar verdiği bilgisi ortaya çıktı.

'TOSUNCUK' LAKAPLI MEHMET AYDIN UYUŞTURUCU MADDE İŞİNE GİRMİŞ

Soruşturma devam ederken, Çiftlik bank CEO'su Cumhur Yurdakul'u tehdit ettirdiği ortaya çıkan Tosuncuk'un paralarla uyuşturucu ticareti yaptığı, husumetli olduğu bir şahsı öldürmek için de suikast planı hazırladığı iddia edildi.

Etkin pişman Yurdakul, 'Mehmet Aydın biz yurtdışında iken uyuşturucu kullandığı zamanlarda her şey sürekli konuşup anlatıyordu. Bursa'da ihtilaf yaşadığı Bekir K. isimli şahsa suikast girişiminde bulunmak istedi. Bunun için sağ kolu Suat Emir aracılığıyla paralar gönderdi ancak herhangi bir olay meydana gelmedi. Yine Bursa'nın İnegöl ilçesinde Necip G. isimli biri daha vardı. Bu kişi uyuşturucu imal etmek istiyordu. Mehmet de uyuşturucu kullanırdı. Çok para kazanacağım düşüncesiyle Necip'e 200 milyondan fazla sermaye verdi. Çin'den 'Actifet' ve 'Cirius' isimli kimyasal maddelerden getirdiler. Amaçları 'Metamfetamin' üretmekti. İmalat başladıktan bir süre sonra imalathane polis tarafından basıldı Necip'in kayınpederi yakalandı, Necip de yurtdışına kaçtı.' sözlerini kullanarak çarpıcı gerçekleri dile getirdi.

MEHMET AYDIN'IN TÜM KİRLİ İŞLERİNİ AÇIKLADI

Bu esnada etkin pişman olup, Aydın'ın tüm kirli işlerini ifşa eden Cumhur Yurdakul, Suat Fehmi Emur'un da Tosuncuk'u dolandırdığını ifade etti. Yurdakul ifadesinde 'Fehmi Suat Emur, Çiftlik Bank hakkındaki soruşturma raporunu 'temiz' çıkarttırmak için Aydın'dan 500 bin dolar aldı. Daha sonra 1 milyon dolar daha isteyince Mehmet Aydın yakın adamı Emur tarafından dolandırıldığından şüphelendi ve Suat Emur'u kovdu. Rapor da Çiftlik Bank'ın aleyhine çıkınca Mehmet Aydın Brezilya'dan dönmedi.' sözlerini kullandı.

İfadesi ardından Cumhur Yurdakul'un cezaevinde olduğu bir anda, iddiaya göre Fehmi Suat Emur'un avukatı Eylem Tabur, Yurdakul'u ziyaret etmeyi arzuladı. Tabur, Yurdakul ile yapmış olduğu görüşme esnasında müvekkili Suat Fehmi Emur hakkındaki ifadesinden dönmesi gerektiğini ifade ederek, eşinin ve ailesinin isimlerinin ve adres bilgilerinin yazılı olduğu bir kağıt gösterdi. Yurdakul'u tehdit eden avukat hakkında da dava açıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Rolleri Uğruna Değişen Oyuncular

84 Yaşında Koronayı Yendi

İnternetten Ders Anlatan Öğretmen Kamera...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Hırsızlık Yapan Anne Polisi Gözyaşlarına...

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Adana Mezarlıklarında 'Korsan Hoca' Oper...

Kerhane Tatlısının Hikayesi

Şehidin Emanetine Bayram Sürprizi

Afganistan'da Cuma Namazı Sırasında Patl...

Başkan Erdoğan: Vatandaşımızın Her Birin...

Karısının Yıllar Sonra Erkek Olduğunu An...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Zulmüne Ey...

Bombardımanının Ardından Gazze'de Ortaya...

Evi Ateşe Verdi ve Kaçtı

'Hudut Kartalları' Bayramda Sınır Nöbeti...

Gazze'ye Füze Saldırı Sonrası Bilanço Ağ...

Gazze'den İsrail'in Aşkelon Bölgesine Fü...

İsrail Bombardımanı Altındaki Çocuklar

Fahrettin Altun'dan Mescid-i Aksa Paylaş...

İstanbul'da Atlı Polislerden Bayram Dene...

Mardin'de Soluk Borusuna Şeker Kaçan Çoc...

Antalya'da Turistler Sahile İndi

İsrail'in Bombardımanına Canlı Yayında Y...

Arife Tahtı Topkapı Sarayı'nda Sergileni...

İsrail'in Gazze'ye Gerçekleştirdiği Sald...

Şuşa'da 29 Sene Sonra İlk Bayram Namazı...