25.12.2021-13:53 (Son Güncelleme:25.12.2021-14:01)

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş Neden Hapiste?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Gündemdeki konuları değerlendiren Kılıçdaroğlu, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için ‘neden hapisteler’ dedi.

>Televizyonların Ankara temsilcileriyle kahvaltıda buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin konuları değerlendirmesi sonrası kendisine sorulan soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Gündemdeki konuları değerlendiren Kılıçdaroğlu, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için ‘neden hapisteler’ ifadelerini kullandı.

HDP GELECEK HAFTA BİZDEN RANDEVU İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin partisiyle ittifak görüşmelerine ilişkin soruya, ‘HDP ile ittifak görüşmelerinin sorulduğu Kılıçdaroğlu, "HDP gelecek hafta bizden randevu istedi. Görüşeceğiz. Parlamentoda bütün siyasi partileri dinleyen tek partiyiz. Bunun demokratik kültür açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

OSMAN KAVALA, SELAHATTİN DEMİRTAŞ NEDEN HAPİSTE?

HDP ile görüşmelerinin devam ettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, dün görülen duruşmada tutukluluk halinin devam ettirilmesine karar verilen Osman Kavala ile cezaevinde bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş için sert çıktı. ‘Osman Kavala, Selahattin Demirtaş neden hapiste?’ diyerek soru yönelten Kılıçdaroğlu, ‘Sonra da demokrasi var diyorlar. Tam bir aldatmaca’ dedi.

KAVALA: PKK RASYONEL SİYASET YAPMA KAPASİTESİNE SAHİP BİR ÖRGÜT

Tutukluluk hali devam eden Osman Kavala, 7 Haziran 2015 tarihindeki milletvekili seçimlerinin ardından terör örgütüne destek verdiği bilinen İMC Televizyonu'na katılıp olay yaratan açıklamalarda bulunmuştu.


Gezi olaylarının azmettiricisi suçundan yargılanan ve hala daha hapiste olan Osman Kavala, 4 Ağustos 2015’te katıldığı PKK destekçisi kanal olan İMC Televizyonu'nda yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı; ‘Her ne kadar bazıları PKK'yı İŞİD'le veya buna benzeyen örgütlerle mukayese etseler de, şu anda PKK rasyonel siyaset yapma kapasitesine sahip bir örgüt. Bunu da sözcüleri konuşmalarında ifade ediyorlar…’

SİLAHLI MUHALEFET HAREKETİNİN DE SİYASETİ BELİRLEMEDE ÖNEMLİ ROLÜ OLUYOR

İMC Televizyonu'nda konuşmalarına devam eden Osman Kavala; ‘Hükümetin büyük sorumluğu var ama bazı durumlarda bir muhalefet hareketinin de, silahlı muhalefet hareketinin de siyaseti belirlemede önemli rolü oluyor’ iddiasında bulunmuştu.

KAVALA: MİLİTANLARIN SİLAHLARINI BIRAKMAK İÇİN TÜRKİYE'DEN AYRILMALARINA İHTİYAÇ VAR MI?

Öte yandan Osman Kavala, 2 Nisan 2013 yılında İMC Televizyonu'na katılarak yaptığı açıklamada; ‘Bundan sonra acaba (PKK) militanların silahlarını bırakmak için Türkiye'den ayrılmalarına ihtiyaç var mı?’ ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr