13.02.2021-12:53 (Son Güncelleme:13.02.2021-12:53)

Çatlayan Kurabiye Tarifi

Şöyle ağzınıza layık nefis bir kakaolu kurabiyeye ne dersiniz? Üstelik bu kurabiyenin görüntüsü de çok güzel.

MALZEMELER

-180 gram (1,5 su bardağı) un

-150 gram (3/4 su bardağı) esmer şeker

-70 gram (3 dolu yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı

-40 gram bitter çikolata

-1 büyük boy yumurta

-40 mililitre (3 yemek kaşığı) süt

-25 gram (2 yemek kaşığı) kakao

-İsterseniz bir avuç kırık fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz


Üzeri için:

-Yarım su bardağı pudra şekeri


NASIL YAPILIR?

-Oda ısısındaki tereyağını esmer şekerle 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. (Esmer şekeriniz yoksa yazan miktardan 1 yemek kaşığı azaltarak toz şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.)

-Yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp kabartın.

-Benmari usulü ya da mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı ve sütü ekleyip karıştırın.

-Un ve kakaoyu da eleyip, yumuşak bir hamur haline getirin. (Koyacaksanız kuru yemiş de bu aşamada eklenecek)

-1 yemek kaşığı dolusu porsiyonlarıyla yuvarlak toplar halinde yuvarlayıp, pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.

-180 derece önden ısıtılmış fırında, fansız ayarda boyutuna göre 10 dakika pişecek.

-Çatlayacak ve mat görünecekler, ama fırından çıkardığınızda ortaları hala baya yumuşak, ve tepsiden kalkmayacak seviyede olmalı.

-Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr