07.06.2021-10:20 (Son Güncelleme:07.06.2021-10:25)

Çanakkale'de Korkutan Kaza! 1 Polis Ve 1 Astsubay Şehit Oldu

Çanakkale’de talihsiz bir kaza meydana geldi. Kazada Polis memuru Cihan Türkmenoğlu ile Astsubay Muhammet Tolga Işık’ın araçları çarpıştı. 1 Polis Şehit ve 1 Astsubay şehit oldu.

Çanakkale-İzmir karayolunda talihsiz bir kaza meydana geldi. Görev arkadaşını eve bırakan polis memuru Cihan Türkmenoğlu, yönetimindeki sivil polis aracıyla İzmir mevkiine doğru giderken, karşı taraftan gelmekte olan ve söylenene göre şerit ihlali yaptığı görülen Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık’ın kullandığı araç birbirine çarpıştı.

ASTSUBAY IŞIK’IN OTOMOBİLİ ALEV ALEV YANDI

Meydana gelen korkunç kazada her iki sürücü de hurdaya dönen otomobillerin içinde sıkıştı. Metreler boyunca savrulan otomobillerden Astsubay Işık tarafından kullanılan araç kazanın ardından alev alarak ateşler içinde kaldı.

AKARYAKIT İSTASYONU GÖREVLİLERİ VE BEKÇİLER YARDIMA KOŞTU

O esnada kaza yerinin yakınında bulunan akaryakıt istasyonundaki bekçi ve görevliler, kazayı ekiplere haber verdi. Orada bulunan vatandaşlar ekipler gelene kadar kazazedelere yardıma koştu. Alev alev yanan araca ilk müdahaleyi istasyon görevlileri yangın tüpleri ile gerçekleşti. Gelen ihbar üzerine kaza yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Meydana gelen yangın söndürülmesinin ardından itfaiye görevlileri Türkmenoğlu ve Işık'ı, sıkıştıkları alandan çıkardı.

POLİS MEMURU CİHAN TÜRKMENOĞLU HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Kaza yerinde ilk tedavileri gerçekleşen yaralılardan Cihan Türkmenoğlu, ambulansla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne getirildi. Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu, doktorların tüm çabalarına rağmen şehit düştü.

ASTSUBAY IŞIK DA HAYATINI KAYBETTİ

Yaşanan kazada kalbi duran otomobil sürücüsü Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık'a ise kaza yerinde uzun süre kalp masajı yapıldı. Daha sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Astsubay Işık da, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Meydana gelen kaza hakkında Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman kazanın yaşandığı yere gelerek, bilgilendirme aldı. Bakılan incelemelerde ise polis memuru Türkmenoğlu'nun, tersten gelen aracı son zamanda görüp fren yapmasına rağmen kazayı engel olamadığı bildirildi. Vali Aktaş ve Emniyet Müdürü Karaduman daha sonra hastaneye giderek, şehit polis memurunun yakınlarına başsağlığı diledi.

YOLA DAĞILAN ARAÇ PARÇALARI TEMİZLENDİ

Kaza sonucu kullanılamaz hale gelen otomobiller ise çekicilere yüklenerek kaldırıldı. Kaza yerinde yola dağılan araç parçaları ile yola dökülen yağlar İtfaiye görevlileri temizledikten sonra, karayolunda trafik akışı normale döndü. Meydana gelen kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr