21.03.2022-09:00 (Son Güncelleme:21.03.2022-09:26)

Çam pekmezinin her derde deva faydalarını ve püf noktaları ile çam pekmezi tarifini sizin için derledik. İşte vücudun her noktası için mucizeler yaratan çam pekmezinin yararları ve hazırlanışı...

1

Astımın doğal ilacı!


Çam pekmezi, bronşit ve astım gibi solunum rahatsızlıklarını tedavisinde doğal tedavi amacı ile kullanılmaktadır. Kozalak pekmezinin öksürük önleyici ve balgam söktürücü özellikleri de bulunmaktadır.

2

Akciğerleri temizliyor


Akciğerlerin temizlenmesine fayda sağlayan çam pekmezi akciğer rahatsızlıklarını önler.

3

Kış hastalıklarının tedavisi çam pekmezinde saklı


Üst solunum yolu enfeksiyonlarının oluşmasına engel olur. Grip ve nezle gibi bilhassa kış mevsiminde sık karşılaşılan hastalıkların tedavisinde kullanılır.

4


Çam pekmezi, hem çocukların hem de yetişkinlerin bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

5


Bağırsaklarda enfeksiyon ve mikrop oluşmasının önüne geçen kozalak şurubunun kabızlık önleyici bir etkisi bulunmaktadır.

6

Çam kozalağı pekmezi nasıl yapışır?


Çam kozalağı pekmezi için gerekli olan malzemeler: Limon, sirke, şeker, kozalak.

7


Öncelikle kozalakları 1 gün boyunca ılık suda bekletin ardından da içerisine bir dilim limon ve bir miktar sirke ekleyin. 1 gün geçtikten sonra kozalakları durulayıp sonrasında kurutun. Sıra geldi kozalakları kırmaya… Kırdığınız kozalakların içlerini açıp 8 saat boyunca kaynatın.

8


Bu süre sonunda suyun rengi kırmızıya dönecek. Ardından da kozalakları içinden ayırıp kalan suya şeker ekleyip biraz daha kaynatın. Demlemeye bıraktıktan sonra pekmezinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Şifa olsun!

Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR