24.11.2019-16:36 (Son Güncelleme:12.05.2022-10:20)
>

Birçoğumuz aldığımız gıdaların hemen hemen hepsini buzdolabına koyarız. Ancak bazı yiyeceklerin buzdolabına konulmaması gerekiyor. Bu durum pek ciddiye alınmasa da buzdolabına koyulan bazı besinler zehirlenmeye neden olabiliyor. İşte detaylar…

1

Muz


Muzun besin değerleri sadece dışarıda korunabildiği için asla buzdolabına girmemesi gerekiyor. Muzun olgunlaşması için ortam sıcaklığında bulunması gerekiyor. Eğer muzu bekletmek istiyorsan fazla olgunlaşmaması için birbirinden ayırabilirsin.

2

Ekmek


Ekmeğin dokusunu nasıl bozarım diye düşünüyorsan ilk hedefin buzdolabı olsun! Ekmeği dolaptan daha hızlı kurutan bir şey yoktur diyebiliriz.

3

Sarımsak


Buzdolabında sarımsak saklamak küflenmesine ve yapısının bozulmasına neden olacaktır. Sarımsaklarınızı mutlaka serin ve kuru bir alanda saklamayı unutmayın.

4

Patates


Patatesler serin, kuru ve karanlık ortamda saklanmalıdır. Buzdolabında patateslerin tadı değişir ve yumuşar. Ayrıca soğuk ortamda nişasta şekere daha kolay dönüşecektir. Bunun için patatesleri buzdolabından uzak tutun.

5

Kahve


Kahve için en uygun, doğru yer kuru ve serin ortamda ağzı kapalı bir şekilde saklamaktır. Buzdolabında kahve hem tadını ve hem de kokusunu kaybeder

6

Buzdolabında asla saklanmaması gereken yiyecekler: Zehre dönebiliyor
mihrabkurt@haber365.com.tr
mihrabkurt@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR