10.05.2024-10:16 (Son Güncelleme:10.05.2024-17:19)

Brezilya’daki sel felaketinde can kaybı artıyor: Ölü sayısı 107’ye yükseldi

Brezilya’da şiddetli yağışlar sebebiyle yaşanan sel felaketlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 107’ye yükselirken kayıp sayısının ise 136’ya çıktığı belirtildi.

Brezilya’nın güney eyaleti Rio Grande do Sul eyaletinde geçtiğimiz haftadan beri etkisini sürdüren sağanak yağışlar sebebiyle yaşanan sel felaketlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 107’ye yükselirken kayıp sayısının ise 136’ya çıktığı belirtildi.

Ölü sayısı 107’ye yükseldi

TRT Haber’de yer alan habere göre; Sivil Savunma'ya bağlı eyalet yetkililerinden yapılan açıklamada, ölü sayısının 107'ye, kayıpların sayısının ise 136'ya yükseldiği belirtildi. Açıklamada, hastanelerde tedavi altına alınan 374 yaralının olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği aktarıldı. Yerel basına göre, halen binlerce kişiye elektrik ve internet hizmeti verilemediği için ölü sayısının artabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, sel bölgesinde mahsur kalan çok sayıda köpeğin kurtarılmasına ilişkin bir itfaiye erinin cesur müdahalesinin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.


Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, hala ulaşılamayan bölgeler olduğunu ve "Son derece istisnai bir durumla karşı karşıyayız. Bu, eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Leite, trajedinin büyüklüğü nedeniyle 180 günlük bir "felaket durumu" ilan ettiklerini ve insanların tahliyesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söylemişti. Felaketin etkilediği bölgeleri iki kez ziyaret eden Devlet Başkanı Lula da Silva, bölgeyi yeniden inşa edeceklerini ifade etmişti.

kursat@haber365.com.tr