09.05.2024-09:18 (Son Güncelleme:09.05.2024-17:26)

Bozdoğan-36 operasyonu ile suç örgütlerine bir darbe daha: 72 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı’na bağlı ekipler 10 ilde düzenlenen Bozdoğan-36 operasyonu kapsamında 72 terör örgütü üyesini gözaltına aldı.

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yönelik "BOZDOĞAN-36" operasyonları kapsamında 10 ilde 72 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek, "Teröristlere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimiz, milletimizin huzuru, birliği ve beraberliği için teröristleri etkisiz hale getirene kadar mücadelemize kararlılıkla devam edecektir" dedi.

72 kişi gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından Mardin, Antalya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Balıkesir, Hakkâri ve Şanlıurfa'da düzenlendi.


Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin suçlamaları arasında BTÖ içinde faaliyet yürütmek, Nevruz etkinliklerinde ve tanıtım toplantılarında terör örgütü propagandası yapmak, örgüt mensuplarının mezarları başında anma ve taziye etkinliklerine katılarak örgüt lehine slogan atmak, örgütün cezaevi iç koordinasyon yapılanmasında yer alan kişilere para yardımı yapmak, kanunsuz gösterilerde ateş yakmak, havai fişek atmak, slogan atmak ve yolu trafiğe kapatmak gibi suçlamalar yer alıyor. Operasyonlar sonucunda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkıdan dönüştürülmüş tabanca, 1 adet av tüfeği ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

kursat@haber365.com.tr