19.03.2024-10:09 (Son Güncelleme:24.04.2024-17:40)

Boğaz ağrılarına evdeki en pratik çözüm!

Grip, nezle gibi soğuk algınlıklarında hele de boğaz ağrısında, çoğunlukla ballı bitki çayları tercih edilmektedir. Fakat yapılan çalışmalar, gösterdi ki turşu suyunun boğaz ağrısına gayet de iyi geldiği görülmüştür. Peki tuz içeriği yüksek olan turşu suyu neden ve nasıl şifalı olur? İşte detayları…

Boğaz ağrısı, kişinin hayatını zorlaştırabiliyor. Çözüm içinde bal ve çay gibi doğal çözümlere başvururuz. Ancak, bir uzman boğaz ağrısını hafifletmede etkili bir yöntem önerdi: Turşu tüketmek ve turşu suyu içmek oldukça faydalı olduğu belirtiliyor. Enfeksiyon hastalıkları uzmanına göre, salamura suyunun faydası içeriğindeki tuz miktarında yatıyor.

Turşu suyunun faydalı olmasının sebebi nelerdir?


Tuzlu veya şekerli solüsyonlar vücuttaki sıvıyı dışarı çekerek inflamasyonu azaltabilir. Bu nedenle, tuz içeriği yüksek olan turşu suyunun boğaz ağrısını tedavi etmede etkili olduğu belirtiliyor. Özellikle salatalık turşusunun asitli çözeltisi, boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olduğu ifade ediliyor.

1 turşu kavanozunda sodyum ihtiyacı giderilebilir!


Tansiyon hastalıkların kesinlikle bu yöntemden uzak durmaları gerekiyor. Ev yapımı bu çözüm, boğaz ağrısı semptomlarını ve tahrişi geçici olarak hafifletmek için idealdir. Ancak, bu bir geçici çözümdür ve yaklaşık 10 ila 15 dakika içinde semptomlarda hafif bir düzelme sağlayabilir. Uzmanlar, etkilerin kişiden kişiye değişebileceğini ve en iyi sonucu elde etmek için doktor tarafından muayene edilmeniz gerekebilir. Ortalama bir turşu kavanozunun günlük sodyum ihtiyacının yüzde 33'ünü karşıladığı belirtiliyor. Yüksek şeker içeriğine sahip şekerli çay ve balın da benzer etkilere sahip olduğu ifade ediliyor.


mihrabkurt@haber365.com.tr