31.05.2019-15:50 (Son Güncelleme:31.05.2019-15:43)

BM Bildirimine Karşın Rejim ve Rusya, İdlib'te Hastaneleri Vurmaya Devam Ediyor

Birleşmiş Milletlerin (BM) İdlib'deki hastanelerin bölgelerini Rusya ile paylaştığı fakat Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın bu bölgeleri yine hedef aldığı açıkladı

İngiliz Telegraph gazetesinin dün yayınladığı habere göre, uluslararası tıbbi yardım kuruluşları, düzenlenen saldırılar karşısında caydırıcılık tesis etmek veya vurulmaları durumunda "Birleşmiş Milletlerin niyet oluşturması" için kolaylık sağlamak amacıyla İdlib'deki hastanelerin lokasyonlarını paylaşıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ise bu bilgileri, "çatışmasızlık listesi" adı atında, İdlib'de hava saldırıları gerçekleştilen Rusya'ya aktarıyor.

Fakat Rusya ve desteklediği Beşşar Esed rejimi, yine de bu lokasyonları vurmaya devam ediyor.

'TIBBİ MERKEZLERİN HEDEF ALINMASI SAVAŞ SUÇU'

Tıbbi merkezlerin kasti hedef alınmasının uluslararası hukuka göre savaş suçu sayıldığı belirtilen haberde, bu listede yer alan ve vurulan bölgelerden birinin Etarib'deki doğum hastanesi olduğu aktarıldı.

Yayınlanan haberde, kriz bölgelerinde tıbbi hizmet sağlayan uluslararası kuruluş MedGlobal'in başkanı Doktor Zahir Sahlul'un şu sözleri kullandı:

"BM ile bilgileri paylaşmak, hastanelerin daha çok korunmasını sağlamadı. Aksine hastanelerin hedef alınması riskini yükseltti."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr