13.09.2021-12:09 (Son Güncelleme:13.09.2021-13:44)

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisine Yapılandırma Fırsatı Geliyor!

Covid-19 ile beraber kamu bankaları vatandaşlara düşük faizli temel ihtiyaç destek kredisi imkanı tanımıştı. 6 ay geri ödemesiz şekilde kredi alan vatandaşlar yapılandırma fırsatı kazanmış oldu.

Covid-19 salgınıyla nakit gereksinimini karşılayacak vatandaşlara da %0.49 faiz oranı ile kamu bankaları temel ihtiyaç destek kredisini işleme koymuştu.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarının vatandaşlara verdiği krediler 36 ay vadeli olarak 6 ay geri ödeme olmadan 30 ay süresince eşit taksitlerle ödemesi gerçekleşiyor. Krediler 3, 5, 7.5, 10 bin liraya kadar verilerek %0.49 faiz oranı ile verilmişti. >Vatandaşlardan aylık geliri 5 bin lira altında bulunanlara kredi verilmişti.

KREDİ YAPILANDIRMASI FIRSATI

Kredilerin düşük faiz sebebiyle ödemesi fazlasıyla kolay gerçekleşiyor. Kredilerle ilgili olarak kamu bankaları da yapılandırma fırsatı sağlıyor. Kamu bankalarının dağıttığı milyarlarca liradan milyonlarca kişi faydalanmıştı.

YAPILANDIRMA 36 AY UZATILDI

Vatandaşlardan temel ihtiyaç destek kredisini yapılandıracak olanlar 18 ile 36 ay arasında vadeyi uzatabilecekler. >Vade uzatıldığında taksitler düşecek ve faiz oranı da %1.42 olacak. Kredi yapılandırmaları, internet bankacılığı veya akıllı telefonlar aracılığıyla mobil bankacılık kullanılarak gerçekleştiriliyor. İnternet bankacılığında, menüden 'Krediler' bölümü seçilerek 'Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Yapılandırma' seçeneği tercih edilerek BTİDK Vade Uzatımı seçilerek ve kredi seçimi yapıldıktan sonra 18 ile 36 ay aralığında tercih edilen vade dilimi de gerçekleştirilince yapılandırma tamamlanmış oluyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr