13.03.2024-12:37 (Son Güncelleme:24.04.2024-14:40)

Binlerce insan mahkemeye akın etti! İkinci duruşma gecikmeli başladı: İstanbul'da Eros için adalet aranıyor!

İstanbul Başakşehir'de geçtiğimiz aylarda bir kedinin işkenceyle öldürülmesi olayına karışan İbrahim Keloğlan'ın tutuksuz yargılanacağı davanın ikinci duruşması, bugün (13 Mart Çarşamba) İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'nde görülecekti. Ancak duruşma henüz başlamadı. Adalet arayışı devam ederken, Küçükçekmece Adliyesi, "Eros için adalet" sesleriyle yankılanıyor.

İstanbul Başakşehir'de 1 Ocak sabaha karşı "Ağaoğlu My World Europe" sitesinde yaşanan vahşet, Eros adlı kediyi işkence ederek öldüren İbrahim Keloğlan'ın tutuksuz yargılanacağı davada ikinci duruşma bugün (13 Mart Çarşamba) İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'nde görülecekti. Ancak duruşma henüz başlayamadı. Küçükçekmece adliyesi, Eros için adalet talepleriyle yankılanıyor.

İlk duruşmada "iyi hal indirimi" alarak serbest bırakılan İbrahim Keloğlan'ın davası, hayvan hakları savunucuları ve kamuoyunda büyük tepki çekti. Güvenlik kameralarına yansıyan vahşet görüntülerinde, asansörde karşılaştığı Eros adlı kediyi tekmeleyerek öldüren Keloğlan'ın tutuklu yargılanmasına yönelik adalet talepleri devam ediyor.

Duruşma öncesi “Hayvanlar İçin Adalet” çağrısı yapıldı

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, duruşma öncesinde "Hayvanlar için Adalet" çağrısı yaparak tüm hak savunucularını ve adaletten yana olan herkesi davaya katılmaya çağırdı. İnisiyatif, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Tüm hak savunucularını, adaletten yana olan herkesi davet ettiğimiz bu davaya katılımınızı bekliyor, hayvanlar ve hakları için sesimizin daha güçlü çıkması için sizi de dayanışmaya çağırıyoruz. Başka 'Eros’ların' şiddet görmemesi, katillerin serbest bırakılmaması için onların sesi olmak zorundayız."

Duruşmanın gelişmeleri kamuoyu tarafından yakından takip edilmekte ve hayvan hakları savunucuları tarafından Eros'un adaletine duyulan talep yüksek bir şekilde sürmektedir.


Yaşam İçim Yasa: "Dayanışmaya destek verin!"

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, İstanbul Başakşehir'de gerçekleşen Eros adlı kediye yapılan vahşetin duruşmasına dikkat çekmek ve adalet taleplerini yinelemek amacıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çünkü:

5199 sayılı kanunun hayvanları korumadığını biliyoruz. Katilleri ve tecavüzcüleri serbest bırakan mevcut kanunu değil, hayvan hakları yasası istiyoruz. 5199 sayılı kanunun, belediyelerin hayvanlara yönelik işlediği suçları cezasız bıraktığını ve resmi kurumlarca uygulanan şiddetin, katilleri cesaretlendirdiğini biliyoruz.Kapalı kapılar ardında hazırlanan "katliam ve soykırım yasası"nın meclisten geçmesi için yerel seçimlerin bitmesinin beklendiğinin farkındayız. SP’nin sunduğu, iktidar ve küçük ortakları tarafından desteklenen yasa tasarısının sokakta yaşayan tüm hayvanların tecrit ve ölüm kamplarına hapsedilmesi demek olduğunu biliyoruz. "Her güne başka bir bakımevi katliamı, başka bir tecavüz ya da cinayet ile uyanmamak için, hayvanlara haklarının teslim edilmesi için siz de bize katılın; hayvanlar için dayanışmaya destek verin."

Duruşma Tarihi: 13 Mart Çarşamba

Duruşma Saati: 10:30

Duruşma Yeri: Küçükçekmece Adalet Sarayı, 16. Asliye Ceza Mahkemesi/İstanbul"


Katil zanlısının mahkeme savunması

İbrahim Keloğlan’ın dakikalarca şiddet uygulayarak katlettiği Eros’un davası görülürken sanıktan tepki çeken savunma geldi. Sanık İbrahim Keloğlan mahkemede yaptığı savunmasında şu ifadelere yer verdi:

“8 şubattaki ifademi yineliyorum ve ekleme yapmak istiyorum. Hakkımda söylendiği gibi ben bir suç makinası değilim yaşadığım bir anlık psikolojik çöküşten dolayı öfke anında kendimi kaybedip hayatım boyunca unutmayacağım bir hata yaptım . Ama her defasında kilolarca mama alıp dağlık arazilerde kedi ve köpeklerle vakit geçirmek bana terapi gibi geldi. 8 şubattaki duruşmamdan sonra bunları yaptım sonrada bunlarla yetinmeyip bir hayvan barınağına bağışta bulundum ve elimden geldiğince bunları yapacağıma ve psikolojik destek göreceğime söz veriyorum.”

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Mısır'da Tüpgaz Kamyonunun Patlama Anlar...

Malatya Polisinin Yavru Köpeklere Kucak...

İlk Karnesini Alan Halil Eymen Hakkari'd...

'Eren-3 Ağrı Dağı Operasyonu'nun Görüntü...

Bahadır Erdem'den 'Selahattin Demirtaş'...

Başıboş Gezen Pitbull, 2 Yaşındaki Çocuğ...

Karabük'te Yumruklar Havada Uçuştu

Karları Temizlerken Ölümden Döndü

DEAŞ'lı Teröristlerin İnfaz Ettikleri Ki...

İsrail Polisi ve Ortodoks Yahudileri Ara...

Samsun’da Ağzı Telle Bağlı Eşeği Bulan V...

İstanbul'da Huzur Uygulaması

Aydın'da Kağıt Toplayıcısını Silahla Vur...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erken Seçim İd...

Restoranlar Açılacak mı? Cumhurbaşkanı E...

AK Parti'li Orhan Miroğlu'dan Biden'ın K...

Bolu’da Minibüs Garajda Alev Aldı!

İETT Şoförünü Bir Grup Saldırgan Dövdü

Meteoroloji Bildirdi! İstanbul'a Kar Gel...

Sokak Ortasında İç Çamaşırla Süt Banyosu

HDP'li Milletvekili Evlat Nöbeti Tutan A...

MSB'den Mehmetçik Paylaşımı

Kuzuları Gümrükten Kaçak Geçirmek İçin A...

Ukraynalı Bakan Yardımcısının Polisle Ka...

Döner Paketleyen Çalışanların Kaydettiği...