09.12.2021-17:01 (Son Güncelleme:10.12.2021-18:31)
>

Beşiktaş yönetiminde Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılması ile birlikte B planı devreye sokuldu. Siyah beyazlıların yeni teknik direktör adayları belli oldu.

1


Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde bugün Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayırmasının ardından gerçekleştirdiği zirvede teknik direktör adaylarını belirledi.

2


Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, Beşiktaş yönetiminden edindiğimiz bilgilere göre siyah beyazlıların yeni teknik adamı yerli olmayacak.

3


Son dönemde Beşiktaş teknik direktörlüğü için Şenol Güneş, Çağdaş Atan, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba gibi isimler çok fazla konuşulmuştu ancak siyah beyazlı yönetimin şimdilik yerli bir teknik adam düşünmediğini net bir şekilde söyleyebiliriz.

4


Listenin ilk sırasında Süper Lig'den aşina olduğumuz bir isim var. Fatih Karagümrük'ün 32 yaşındaki İtalyan teknik adamı Francesco Farioli, Beşiktaş yönetiminin teknik direktör adayları arasında ilk sırada yer alıyor.

5


32 yaşındaki İtalyan teknik adam Francesco Farioli, Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'te 26 karşılaşmada takımın başında olurken bu karşılaşmalarda 11 galibiyet 8 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Farioli'nin oyununun bir sistem üzerine dayanması ve genç futbolcu yetiştirme konusuna büyük bir önem vermesi siyah beyazlı yönetimin teknik direktör adayları arasında ilk sırada yer almasına neden oluyor.

6


Francesco Farioli, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ın ezeli rakiplerinden Fenerbahçe ile de ismi anılmış ve görüşme gerçekleştirdiği iddia edilmişti.

7


Beşiktaş yönetiminin teknik direktör adayları arasında yer alan bir diğer isim ise 45 yaşındaki Alman teknik adam Daniel Farke. Alman bir çalıştırıcıya oldukça sıcak bakan Beşiktaş yönetiminin adayları arasında yer alan Daniel Farke son olarak İngiliz ekibi Norwich City'de görev almıştı.

8


Norvich City ile toplamda 208 karşılaşmaya çıkan Daniel Farke bu karşılaşmalarda 88 galibiyet 47 beraberlik ve 73 mağlubiyet almıştı.

9


Daniel Farke kariyerinde bir dönem Borussia Dortmund'un ikinci takımı ve Almanya 4. lig ekiplerinden Lippstadt'ı çalıştırmıştı.

10


Beşiktaş'ta Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetiminin teknik direktör adayları arasında yer alan diğer isim ise çoğu kişiyi şaşırttı. Bu isim siyah beyazlı kulüpte 2013-2015 yılları arasında görev alan teknik direktör Slaven Bilic'in yardımcılığını yapan 39 yaşındaki Alman teknik adam Edin Terzic oldu.

11


Edin Terzic şu anda Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un teknik ekibinde yer alıyor.

12


Borussia Dortmund'da yaşanan teknik direktör ayrılığının ardından 2020-2021 sezonunda bir dönem takımın başına geçen Edin Terzic, 32 karşılaşmaya çıkarken bu karşılaşmalarda 20 galibiyet 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 2.00 gibi iyi bir puan ortalaması yakalamıştı.

Beşiktaş Yönetiminin Teknik Direktör Adayları Belli Oldu!
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR