13.05.2021-17:18 (Son Güncelleme:13.05.2021-17:18)

Bel Ağrısına Neden Olan Alışkanlıklar

Birçok kişi bel kısmında ağrı hisseder. Peki bu ağrıların sebebinin alışkanlıklarınız olabileceğini biliyor musunuz? Bel ağrısına neden olan alışkanlıkları sizin için araştırdık…

Birçoğumuzun en çok şikayet ettiği şeylerden biri günlük konforumuzu olumsuz etkileyen bel ağıları. Birçok insan ise bu ağrıları hafifletmek için ağrı kesici kullanmayı tercih eder. Peki bel ağrılarınızın sebebi alışkanlıklarınızsa? Bel ağrısına neden olan alışkanlıkları sizler için araştırdık.

BEL AĞRSINA NEDEN OLAN ALIŞKANLIKLAR

Farkında olmadan yaptığınız bazı günlük davranışlar bel ağrılarınızı tetikliyor olabilir. İşte ağrılarınızı azaltmak için değiştirmeniz gereken 7 alışkanlık.

Dar Etekler ve Yüksek Topuklu Ayakkabılar

Kalem etekler başları döndürebilirken, aynı zamanda sırtınızı ağrıtabilir. Sıkı etekler kalçalarınızdaki hareketi kısıtlayabilir ve bu da omurganızda gerilmeye neden olabilir.

Aynı durum bir çift yüksek topuklu ayakkabı giydiğinizde de meydana gelir. Topuklu ayakkabılar ayaklarınızı doğal olmayan bir yükseklikte konumlandırır. Bu da belinizdeki kasların gerilmesine neden olur.

Sık Soda İçmek

Şekerli içecekler tüketmek enerjinizi yüksek tutmanın en sağlıklı yolu değildir. Üstelik bu tür içecekler diğer birçok sağlık riskine ek olarak sırt ağrınızı da kötüleştirebilir.

Şekerli soda içme alışkanlığı, sırtınızda şiddetli ağrıya neden olabilecek böbrek taşlarına neden olabilir. Gazlı içecekler içmek aynı zamanda gazın sindirim sisteminize sıkışmasına neden olur ve omurganıza baskı uygular.

Stres

Vücudunuz stres hormonları salgıladığında, kaslarınızın içgüdüsel olarak kasılmasına neden olur. Kaslarınızdaki gerginlik ise boynunuzda, omuzlarınızda ve sırtınızda ağrılı hislere yol açar.

Yanlış Yastık Tercihi

Çoğu yastık başınızı doğal olmayan bir konuma getirir. Bu durum boynunuza ve omurganıza baskı yaparak ağrıya neden olur. Yastıksız uyumayı hayal edemiyorsanız doğru ölçülerde yastık kullanmaya özen gösterin.


Yanlış Bulaşık Yıkama Şekli

Bulaşıkları yıkarken lavabonuzun üzerine eğilmek belinizin alt kısmına baskı uygulayarak bu bölgedeki kasların gerilmesine neden olur. Bu pozisyonu birkaç dakika koruduğunuzda ağrı gelişimini artırıyor olabilirsiniz.

Sırtınızın alt kısmının gerilmesini önlemek için, bir ayağınızı küçük bir taburenin üzerine koyun. Bu, duruşunuzu ayarlamanıza ve sırtınızda oluşan gerilimi engellemenize yardımcı olacaktır.

Merdiven Çıkmak

Merdiven inip çıkmak genellikle sağlıklı bir alışkanlık olarak kabul edilirken, bel ağrınız varsa formda kalmanın en iyi yolu olmayabilir. Diz veya sırt ağrınız varsa egzersiz için merdivenleri kullanmadan önce doktorunuza danışmak daha iyi bir seçenek olacaktır.

Yatakta Kitap Okumak

Uyumadan önce en sevdiğiniz kitabın birkaç sayfasını okuma alışkanlığı omuzlarınızda ve sırtınızda sertliğe neden olabilir. Yatakta bir şeyler okurken yaslandığımızda omurgada ve beldeki kaslarda gerginliğe neden olarak ağrıya neden olur.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr