08.02.2021-12:02 (Son Güncelleme:08.02.2021-12:02)

Bebeklerde Göz Rengi Ne Zaman Değişir?

Yeni doğacak bebeklerin göz rengi anne ve babalar tarafından hep merak edilir. Peki bebeklerin, doğumdan sonra göz renkleri değişir mi? Bebeklerde göz rengi ne zaman değişir?

Yeni doğan bebeklerin göz rengi hep aynı kalmaz. Gözün pigmentlerine göre bu değişme durumu belli olur. Peki bebeklerde göz rengi ne zaman değişir?

BEBEKLERDE GÖZ RENGİ NASIL OLUŞUR?

Bebeklerin göz rengi anne kanında oluşmaktadır. Gözün etrafındaki kıvrımlı pigmentlerin oranına göre göz rengi meydana gelir. Pigmentlerin çok olması durumda gözün kahverengi olması daha muhtemeldir. Pigmentler az ise yeşil gözlü olma ihtimalini arttırır.

Yeni doğan bebeklerde ilk olarak göz rengi lacivert veya mavi tonlarda olmaktadır. Bu geçici bir durumdur. Çünkü bebekler renk hücresine sahip değildir. Gözün renkli görünmesinin sebebi ışık yansımasıyla alakalıdır.

BEBEKLERDE GÖZ RENGİ NE ZAMAN DEĞİŞİR?

Bebeklerin göz rengi 6 veya 12 aylık dönemlerinde ortaya çıkar. Göz rengi hücreleri bu dönemde oluşur ve bebeğin gerçek göz rengi ortaya çıkar. Ancak doğduğunda gözü kahverengi olan bebeklerin göz rengi değişmediği gözlemlenmektedir. Mavi renkli bebeklerin ise göz rengi 6 ay sonunda belli olmaya başlar. Bir bebeğin tam olarak göz renginin oturması için 8 yada 9 ayın geçmesine bağlıdır.

Bebeklerin göz rengi tamamen anne ve babanın genlerine bağlıdır. Anne tarafının ve baba tarafının genleri de bu konuda etkili olsa da genel olarak anne ve babanın göz renklerine göre bebeğin göz rengini tahmin edilebilir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr