02.05.2022-11:13 (Son Güncelleme:02.05.2022-12:26)

Bayraktar'a ait TB2'ler Ukrayna'da iş başında!

Yerli üretim Bayraktar TB2 SİHA’ları Ukrayna Rusya savaşına yön vermeye devam ediyor. Gelen görüntülere göre Ukrayna’ya ait bir TB2 Rusya’ya ait olan 2 gemiyi imha etti.

Ukraynalı kaynaklar, Rus birliklerine askeri mühimmat taşıyan iki kargo gemisinin Yılan Adası yakınlarında Bayraktar TB2 tarafından imha edildiğini bildirdi. Ukrayna Rusya savaşında, savaşın başından beri Ukrayna adına aktif rol oynayan ve hem halkın hem de askeri güçlerin çok sevdiği Bayraktar SİHA’lar savaşın seyrinde söz almaya devam ediyor.

Ukrayna kaynaklarından alınan bilgilere göre Ukrayna ordusuna ait Bayraktar TB2'ler Rus güçlerine ait 2 devriye botunu Yılan Adası yakınlarında imha etti. Adına Ukrayna halkı tarafından şarkılar yazılan ve dünyanın gözünün üzerinde olduğu SİHA araçları Ukrayna’da aktif rol almaya devam ediyor.


SİHA’lar yeni dünyanın modern araçları

Rusya-Ukrayna savaşı insansız hava araçlarının uzun bir dönem sonra modern savaşın parçası haline geldiğini tüm dünya aktörlerine net bir şekilde gösterdi. Modern savaşta SİHA'lar hava gözetiminden roket fırlatmaya kadar birçok farklı alanda görevler alıyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ABD'nin Ukrayna ordusunun istekleri bağlamında yeni bir tür SİHA geliştirdiğini açıkladı. Pentagon Sözcüsü John Kirby "Phoenix Ghost" adı koyulan insansız hava aracına dair "Ukraynalılarla gereksinimleri hakkında konuşurken, bu sistemin özellikle doğu Ukrayna'daki ihtiyaçlarına çok uygun olacağını düşündük" açıklamalarını yaptı.

tarikbuldk@gmail.com