25.05.2024-10:20 (Son Güncelleme:25.05.2024-17:19)

Bayraktar TB3 başarıdan başarıya koşuyor: Test uçuşlarını fire vermeden geçiyor

Yerli İHA Bayraktar TB3, şimdiye kadar gerçekleştirdiği bütün testleri başarılı bir şekilde geçmeyi başardı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TB3’ün son testini sosyal medya hesabından paylaştı.

Savunma sanayi alanının başarılı teknolojilerinden Bayraktar TB3, sona giderek yaklaşıyor. Son olarak, "Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Uçuş Testleri"ni başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, bu önemli anları BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.

Test uçuşlarını fire vermeden geçiyor

CNN Türk’te yer alan habere göre; Bayraktar TB3 SİHA, esnek kanat yapısıyla kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlamasının planlandığını açıkladı. Bu SİHA, sahip olduğu özelliklerle sınırları zorlayan bir teknolojik başarıya imza atıyor.


Milli SİHA, uzun menzilli haberleşme yeteneği sayesinde uzaktan kontrol edilebilecek. Bu, keşif, gözetleme ve hedefe yönelik operasyonların etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacak. Bayraktar TB3'ün Türkiye'nin savunma kabiliyetini artırması ve ulusal güvenliği güçlendirmesi bekleniyor.

kursat@haber365.com.tr