11.08.2021-12:38 (Son Güncelleme:20.04.2024-21:10)

Balıkesirdeki Otobüs Kazasından Mucizevi Şekilde Kurtulan Didem Özcan Yaşadıklarını Anlattı

Balıkesir- Edremit’te yaşanan kazada 15 kişi hayatını kaybetmişti, yaralıların tedavisi ise hala sürüyor. 18 yaşındaki Didem ise kazadan mucizevi bir şekilde kurtuldu ve o anları anlattı.

Balıkesir’de geçtiğimiz Pazar günü otobüs kazası yaşandı. Kazada 15 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de kaza sonucunda yaralanmıştı. Didem Özcan ise kazadan mucizevi bir şekilde ağır yara almadan kurtuldu. Üniversite sınavına hazırlanan ve sınav stresini atmak için Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Sarımsaklı Mahallesine tatile gittiği belirtilen Didem Özcan, geçirdiği otobüs kazasından kemer takma alışkanlığı sayesinde kurtuldu.

‘BİRDEN BAĞRIŞMALAR OLDU, OTOBÜS UÇTU’

Otomobilden emniyet kemeri takma alışkanlığı elde ettiğini söyleyen Özcan, o anları anlattı. Özcan; ‘Otobüste de emniyet kemerim bağlıydı. Kısa yollarda bile, kazalar zaten saniyelik olaylar olduğu için tedbirimizi alıyoruz. Birden bağrışmalar oldu. Otobüs uçtu. Karanlıkta takla attığımızı hatırlıyorum. Kalktığımda yürüdüm, belimi çok hissetmedim. Kolumda yara vardı, kanamam vardı. Belimdeki gömleği çıkartıp hemen oraya sardım. Arka tarafta hiç ses yoktu. Çok erken bir saatti. Ön tarafa yürüdüğümde Sudenaz diye bir arkadaşta telefon vardı. O da şoktaydı büyük ihtimal. Ondan telefonu alıp, hemen 112'yi aradım’ dedi. Yaralı birçok insan olduğunu anlatan Özcan, patlama olur diye otobüsten çıkarak yürüdüğünü söyledi. Yürürken hiç ses bile olmadığını, herkesin etrafa saçılmış olduğunu belirtti.

Ambulansların hemen olay yerine geldiğini belirten Özcan herkesin tedavi edildiğini, Kendisinin ise iyi olduğu için son olarak tedavi edildiğini söyledi.

‘İLK GÖRDÜKLERİM ÇOK ZORDU’

Hastaneye götürülen Didem Özcan, tomografide belinin çatladığını söyledi. Olayı annesine de anlattığını söyleyen Özcan yaşadığı kötü anları; ‘Gerçekten kötü bir durumdu. Herkesin başı sağ olsun. İlk gördüklerim çok zordu. Zor bir psikolojiydi. Büyük ihtimal emniyet kemeri takmadıkları için, çok uzağa sıçramışlardı insanlar. Kötüydü, otobüsün altında kalanlar vardı. Onlar çok ağır yaralıydı. Bazıları bize göre çok uzaktaydı. Onların ölü olduğunu anlamıştım. Olay yerinde 11 kişi hayatını kaybetti. Kötüydü, herkese geçmiş olsun diyorum.’ İfadeleri ile anlattı.

EMNİYET KEMERİ HAYATINI KURTARDI

Didem Özcan’ın annesi Neslihan Özcan kızının bu kazayı diğer yolculara göre daha hafif atlatmasının sebebinin emniyet kemeri olduğunu vurguladı. Olay ile ilgili açıklamalarda bulunan anne ‘Kızımızın ilk otobüs yolculuğuydu. Bunda da emniyet kemeri bizim hayatımızı kurtardı. Benim herkese söyleyeceğim şey, emniyet kemerini herkes taksın. Otobüste de olsa, kendi özel arabalarında da olsa emniyet kemeri taksınlar. Gerçekten benim kızımın hayatını kurtardı. Allah kimseye başka acı göstermesin. Böyle kazalardan korusun.’ Açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Herkesi duygulandıran konuşma! Barış Man...

TikTok üzerinden açtığı yayında soyunan...

Nesli tükenmekte olan Çizgili Sırtlan gö...

Malatya’da gölete uçan otobüsün araç içi...

İzleyenleri ağlatan video: Kanser hastas...

Dünyayı saran zombi insan paniği artıyor...

Kocaeli’ndeki düğün sosyal medyada tepki...

Survivor 2023 başlar başlamaz skandala i...

Hülya Avşar'dan şoke eden antidepresan a...

Nepal’de uçak kazası sonucu 68 kişi öldü...

Görenleri şaşkına çevirdi: Havaya atılan...

Bu bir skandal! Ultra mini eteğiyle ders...

12 yaşındaki kızla randevulaştı! O sapığ...

İki kardeşle aynı anda evlendi: Düğünün...

TikTok akımına uyacağım derken kendisini...

Düzce’de meydana gelen deprem anının gör...

Kaza yapan servisin içindeydi: Ünlü oyun...

Fırtına Marmara Denizi’nde korku dolu an...

Dünya FIFA Dünya Kupası'ndaki bu görüntü...

Vatandaşların yaralandığı İzmir depremin...

Kadıköy’de katliam gibi kaza: İETT otobü...

Konya’da korkutan kaza: Öğrenci servisi...

Herkes merak ediyordu: Yerli otomobil TO...

Mesaiye paraşütle uçarak gitti

Sosyal medyayı ayaklandıran video: Dokto...

Bakan Erdoğan’dan ABD’li muhabire tarihi...

7,6 şiddetinde sallandılar: Uzmanlar o b...

Avcılar metrobüs kazasının yeni görüntül...

Bursa'da sağanak yağış hayatı olumsuz et...

Çatalca'da feci kaza: 2’i ağır 8 kişi y...