09.04.2020-13:54 (Son Güncelleme:10.04.2020-10:23)

Ayvalı Pilav

Ayvalı Pilav Yapılışı

MALZEMELER

  • 1 adet ayva (taze olması önemli değil)
  • 2 adet soğan
  • 50 gram ceviz içi
  • 2 bardak baldo pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3.5 – 4 Su bardağı Su
  • 100gram soyulmuş ve haşlanmış kestane
  • 2 kaşık toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz

Ayvalı Pilav Yapılışı

  • Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak bir suda 30 dakika kadar bekletin.
  • 30 dakikanın ardından pirinci bol suyla yıkayın ve ardından süzün.
  • 2 tane soğanı soyun ve ardından küp şekilde doğrayın.
  • 1 tane ayvayı soyduktan sonra küp şekilde doğrayın ve kararmasını önlemek için limonlu suda bekleyin.
  • Maydanozları kıyın
  • Zeytinyağınızı tencerede ısıtın ve ardından soğanları ekleyip kavurun.
  • Tencereye pirinci de ilave ettikten sonra karıştırın.
  • Ayva, şeker, tarçın, tuz ve suyu ilave edin.
  • Su fokurdamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler suyunu çekene dek tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
  • İyice piştiğine kanât getirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
  • Haşlanmış kestaneleri ve cevizleri pilava ekleyip iyice harmanlayın ve servis etmeden öncede üstlerine maydanoz ekleyerek süsleyin. Afiyet olsun....
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr