20.11.2019-12:15 (Son Güncelleme:20.11.2019-12:01)

Ayva Çekirdeğinde Saklı Güzellik Sırrı

Mevsim itibariyle artık tezgahlarda görmeye başladığımız ayvanın çekirdeklerini atmayın. Güzellik adına işinize yarayacak olan bu çekirdeklerle siz de bakım rutininizi oluşturun.

Kasım ayında tezgahlarda yerini alan ayvanın çekirdeklerini sakın çöpe atmayın! Sizin için ayva çekirdeğinden hazırlanan özel 2 maske tarifini derledik. Bu maskeler ile cildinizi nemlendirebilir ve cildinizdeki lekelerden arınabilirsiniz.

Ayva çekirdeği; mineral ve antioksidan açısından zengindir. Bu özelliği sayesinde ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlayarak, pürüzsüz bir cildiniz olmasına yardım olur.

Cildi nemlendiren maske için malzemeler;

2 yemek kaşığı ayva çekirdeği, 1 su bardağı doğal gül suyu ve 2 çay kaşığı badem yağı.

Nasıl yapılır?

Gül suyunun içine ayva çekirdeklerini ilave edin ve 1 gece bekletin. Sabah çekirdekleri süzdükten sonra badem yağını içerisine ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve cildinize sürüp, 20 dakika bekletin.

Kalan suyu 1 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Haftada 2 defa bu maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz.

Cilt lekelerini azaltan maske tarifi

1 ayvanın çekirdeklerini çıkartıp üzerini geçecek kadar su koyun. Sonrasında cezvenin içerisinde bir dakika kadar kaynatın. 4 saat dinlendirdikten sonra cilt lekelerinin olduğu bölgelere sürün. Bu uygulamayı yüzünüzdeki lekeler ve izler gidene dek tekrarlayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için ssayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr