20.05.2022-10:00 (Son Güncelleme:20.05.2022-10:00)

Avrupa'da islamofobi hız kesmiyor: Almanya'da camiye boyalı saldırı düzenlendi!

Almanya’nın Hessen eyaletinde Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) bünyesinde faaliyet gösteren Ahmet Yesevi Camii'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından boyalı saldırı gerçekleştirildi.

Avrupa'da islamofobi devam ediyor. >Almanya'da ırkçı saldırılar sürüyor. Bu sabah saatlerinde çirkin bir saldırı meydana geldi. >Almanya'nın Hessen eyaletinin Kassel kentinde Avrupa Türk İslam Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Ahmet Yesevi Camii'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından boyalı saldırı gerçekleştirildi.

Görüntüler polise teslim edildi

Almanya'nın Hessen eyaletinin Kassel kentinde bu s>abah saatlerinde Ahmet Yesevi Camii >duvarlarının boyandığını gören cami yetkilileri, güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından görüntüleri polise teslim etti.


Söz konusu caminin duvarını boyayan faillerin yakalanmasını isteyen Türk vatandaşları, Kassel kentindeki camilere ve Türk kuruluşlarına geçmişte de terör örgütü PKK tarafından saldırılar gerçekleştirildiğini ifade etti. Türk vatandaşları, ırkçı >saldırıların son bulmasını istediklerini de belirtti.

mehlikakaradayi@gmail.com