02.05.2024-17:00 (Son Güncelleme:02.05.2024-17:00)

Avrupa Ligi’nde Şampiyonlar Ligi gibi eşleşme: Roma Bayer Leverkusen maçı ne zaman ve hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi yarı final sekansında Roma ile Bayer Leverkusen karşı karşıya gelecek. Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak dev mücadelenin TV8,5’ta şifresiz yayınlanacağı açıklandı. Peki Roma Bayer Leverkusen maçı ne zaman ve hangi kanalda? İşte detaylar…

Daniele De Rossi yönetiminde bambaşka bir takım olan Roma ile Xabi Alonso önderliğinde ligde namağlup şampiyonluğa koşan Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında kozlarını paylaşacak. İtalyan ekibi sahasındaki ilk maçta avantajı kaparak finale yükselmeyi hedefliyor. Bu sezonun flaş takımlarından olan Bayer Leverkusen ise Roma deplasmanından istediğini almayı hedefliyor. Peki Roma Bayer Leverkusen maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Roma Bayer Leverkusen maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Roma Bayer Leverkusen mücadelesi 2 Mayıs 2024 Perşembe gün TSİ 22.00’de Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak. Zorlu karşılaşma Exxen ve TV8,5 ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.


Roma, De Rossi ile bir başka

Roma, Mourinho ile yollarını ayırdıktan sonra De Rossi ile anlaşarak dikkat çeken bir hamle yaptı. Lig ve Avrupa sahnesindeki performanslarıyla göz dolduran Roma, Avrupa Ligi'nde oynadığı son maçlarda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

İngiliz ekibi Brighton'ı son 16 turunda toplamda 4-1'lik skorla geçen İtalyan takımı, çeyrek finalde Milan'ı iki maçta da mağlup ederek yarı finale geldi.

Leverkusen ligden sonra Avrupa’yı da istiyor

Bundesliga’da yıllar sonra kupayı Bayern Münih’in elinden söküp alan Xabi Alonso'nun yönettiği Leverkusen, Avrupa'da büyük bir hedefe odaklanıyor. Avrupa Ligi'nde H Grubu'nda mücadele eden Bayer Leverkusen, oynadığı 6 maçın tamamını kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Alman ekibi, rakip fileleri 19 kez havalandırırken kalesinde sadece 3 gol gördü.

Son 16 turunda Karabağ'ı mağlup eden Xabi Alonso'nun öğrencileri, çeyrek finalde ise West Ham United'ı toplamda 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

kursat@haber365.com.tr