16.07.2020-13:55 (Son Güncelleme:13.05.2021-00:33)

Aşırı Terleme Nedir, Aşırı Terleme Tedavisi Nasıl olur?

Aşırı terleme nedir? Aşırı terleme tedavisi nasıl yapılır? detaylar haberimizde...

İnsanları aşırı rahatsız ederek toplum içine karışmayı engelleyecek kadar büyük bir sorundur. Kişinin hiçbir ısıya maruz kalmadan ve onu terletecek bir aktivite yapmadan termesidir. Spor yapıldığında ya da ısıya maruz kalındığında terleme olması normal karşılanmaktadır.

AŞIRI TERLEME NEDİR?

Aşırı terlemesi olan kişinin ter bezlerinin çok aktif bir şekilde çalıştığı görülmektedir, bununla beraber genetik faktörlerde bu rahatsızlıkta etken olabilmektedir. Genetik yapılara göre kimi insan çok terleme gösterirken kimi insan idrar yoluyla dışarı atarlar. İstenmeyen ve insanı ciddi problemlere götüren bu rahatsızlık önlem ve birkaç tedavi yöntemi ile ortadan kaldırmak mümkündür. Kişinin tokalaşmaktan bile kaçındığı bir rahatsızlık haline gelmiştir. Mülakat ya da sınava girecek olan kişilerin böyle bir rahatsızlığı varsa onlar için büyük problem olmakla beraber kişinin hayat mottosunu düşürecek ve başarısızlığa yol açacaktır.

AŞIRI TERLEME NASIL DURDURULUR?

Aşırı terleme ile ilgili bazı ürün ve tedaviler vardır, antiperspirantlar kullanılarak bir nebze de olsa vücutta ki termeyi yavaşlatabilmektedir. Antiperspirantlar, terlemeyi önlemede kullanılan ürünlerdendir. Bu ürün, ter bezlerinin üzerine yerleşen ter miktarını azaltan bir jel oluşturur. Kişide hoş, serin bir his yaratarak ter kokusunu önleyecektir. Bu ürünlerin sağlığa zararlı bir etkisi olduğu tıbben görülmemiştir fakat gün sonunda uyumadan önce duş alınıp vücuttan atılması istenmektedir. Bazı internet ve gazeteler de bu ürünlerin meme kanserine yol açtığı yazılsa da, dünya sağlık örgütü yaptığı açıklamada böyle bir etkinin olmadığını bildirmiştir.

Bir sağlık kuruluşuna giderek, terlemeyi azaltacak seanslar eşliğinde tedavi yöntemleri mevcuttur. Ameliyat masasına yatmadan, birkaç seanslık bir operasyonla bu sorundan kurtulmak mümkündür. 10 dakika süren ve el üzerinizde uygulanan bu işlem el üzerinde ki ter bezlerinin çalışmasını en aza indirmeye yöneliktir. Önce iki el üzerine kremle uyuşturularak belirlenen alanlara ince uçlu bir iğne ile uygulanmaktadır. Bu bir operasyon el bir yöntemdir. Bunun dışında aşırı terleyen bölgeye makro dalga ışını veren cihaz yardımıyla birkaç seansta bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkündür.
Bir de doğal yollar aracılığıyla termeyi azaltıp durdurma yöntemleri vardır, Adaçayı, zerdeçal, nane, karanfil, üzüm sirkesi ürünleri terlemeyi azaltacak doğal ürünlerdir.

Bunlardan oluşan bir krem terleyen yerinize sürerek terlemeden kurtulmak mümkündür. Bu doğal ürünleri çay haline getirip demledikten sonra soğumaya bırakıp hatta içine buz ve limon dilimi atarak içebilir ve terlemeden kurtulmak için birebir tamamen doğal bir tedavi olacaktır. Özellikle zerdeçal kullanımı terlemeyi önlemede kullanılan ürünlerin başındadır.

AŞIRI TERLEMEYE YOL AÇAN ETKENLER NELERDİR?

Kişinin çok panik ve heyecan yapması

Aşırı kilolu olma hali

Acı pul biber, soğan, sarımsak tüketimi

Kızılötesi ışın tedavileri gibi etkenler kişinin aşırı terlemesinde rol oynacaktır.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr