Gezi parkı olayları esnasında, dikkat çeken söylemleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefine girmişti. Arzu Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “aşırı sendikacı” sıfatı ile ifade edildi. Arzu Çerkezoğlu, Kani Beko’nun istifasının sonrasında 15. Genel Kurul’da DİSK’in Genel Başkanı seçildi. Hayatı boyunca pek çok sağlık ve insan hakları konusunda da görüşlerini açıklamaktan çekinmeyen Arzu Çerkezoğlu, Türk Tabipleri Birliği ikinci başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu ile evlenmiştir.
1 Mayıs’ın yaklaşması ile İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Çerkezoğlu, hem işçi bayramı hem de Koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.
ARZU ÇERKEZOĞLU KİMDİR?
Artvin Şavşat'da 11 Ağustos 1969 tarihinde dünyaya gelen Arzu Çerkezoğlu, Türk doktor, insan hakları aktivisti ve sendikacıdır. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) mevcut genel başkanıdır. DİSK'in ilk kadın başkanıdır.
DİSK'in ilk kadın genel sekreteri olmasının devamında mevcut başkan Kani Beko'nun istifası sonrasında yaşanan süreç içerisinde de başkanlığa seçilerek DİSK'in ilk kadın başkanı olmuştur.
Gençlik yıllarında öğrenci hareketlerinin içerinde yer alıp İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nunda da kurucu genel sekreterlik görevinde bulundu. 1992 tarihinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden patoloji uzmanı olarak mezun oldu. Doktor olmasından sonra sağlık sendikalarında çeşitli görevler içerisinde yer aldı.
Tüm Sağlık Sen ve SES'te şube başkanlığı görevini devam ettirdi. Kamu görevi sona ermesinden sonra 2001 tarihinde Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası'na (Dev Sağlık-İş) üye oldu. Burada genel başkanlık görevinde bulundu. 2013 Nisan ayı içerisinde DİSK genel sekreterliğine seçildi.
Gezi Parkı protestoları dönemi içerisinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tutumları nedeniyle "aşırı sendikacı" olarak nitelendirildi. Haziran 2016 tarihinde Diyarbakır'da yaptığı bir konuşma içerisinde Cumhurbaşkanına hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınıp daha sonra da serbest bırakıldı. Çerkezoğlu, Kani Beko'nun istifası sonrasında 15. Genel Kurul'da DİSK'in Genel Başkanı seçildi (2018).
ARZU ÇERKEZOĞLU KİMİNLE EVLİ?
Çerkezoğlu Türk Tabipleri Birliği ikinci başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu ile evlidir. DİSK başkan olduktan sonra "Başkan olmam kadın işçilerde örgütlenme mücadelesinin daha güçlenmesi ve temsiliyetlerinin arttırılması konusunda yararlı olacak" ifadelerini kullandı ve DİSK içerisinde bulunan kadın işçilerin sayısını artırmak ve etkin görevlerde olmalarını sağlamayı hedeflediklerini ifadelerine ekledi.