17.01.2022-14:03 (Son Güncelleme:17.01.2022-14:21)

Araba Alırken Hangi Dualar Okunmalı?

Araba almak sürekli insanın içinde bulunan bir istektir. Araba sahibi olmak için sürekli dua edilir ve Allah'ın dualarımızı kabul etmesini isteriz. Peki, araba aldıktan sonra hangi dua okunmalı?

Araba almak, birçoğumuz için büyük bir hayaldir. Sadece büyüyüp toplu taşımadan kurtulmak için değil, aynı zamanda küçüklüğümüzden beri gelen ve olmasını sıkça arzuladığımız, bunun için Allah'a dua ettiğimiz, küçük oyuncak koleksiyonlarını yaptığımız şeydir. Araba almak için Allah'a dua ederiz ve Allah'ın dualarımıza cevap vermesini bekleriz. Sadece araba alırken değil, aldıktan sonra, sürerken, cesaret için de bir sürü dua ederiz. İşte araba almak ve sürmek için okunması gereken dualar.

ARABA ALMADAN ÖNCE OKUNACAK DUA

Ya Muhsî – Ya Ganiy – Ya Muğni (her şeyin sayısını ve miktarını bilen - sonsuz zenginliğe sahip - dilediğini zengin eden)

Haşr Suresi (22, 23, 24)

Huvallahulleziy la ilahe illa huve ‘alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu.

Huvallahulleziy la ilahe illa huve elmelikulkuddususselamul mu’minul muheyminul ‘aziyzul cebbarul mutekebbiru subhanallahi ‘amma yuşrikune.

Huvallahul halikul – bariy-ulmusavviru lehum’esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel’ardı. Ve huvel’aziyzulhakiymu.(amin)

O, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan Allah’tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir.

O, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah’tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah’tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.

O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır. Güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.


ARABA ALDIKTAN SONRA OKUNACAK DUA

Ve kalerkebu fıha bismillahi mecraha ve mürsaha inne rabbı le ğafurur rahıym.(amin)

(Nûh), “Binin ona. Onun yüzüp gitmesi de durması da Allah’ın adıyladır. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” dedi. (Hûd- 41)

ARABA ÖĞRENME DUASI

“Şehidallahü ennehü la ilahe illa hüve vel melaiketü ve ülül ilmi kaimen bil kıst,la ilahe illa hüvel azizül hakim. İnneddine in’dallahil islam,ve mah’telefellezine utül kitabe illa min ba’di ma caehümül ilmu bağyen beynehüm, ve men yekfur bi ayatillahi fe’innallahe seriul hisab”

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr