28.08.2020-16:05 (Son Güncelleme:28.08.2020-16:11)

Apple Arama Motoru Geliştiriyor

Apple, uzun zamandır tekel olan Google’a rakip olmak üzere. iOS 14 ile iPadOS 14 beta sürümlerinde Apple’ın arama motoruna dair izler bulundu.

Apple’ın kendi arama motorunu geliştirecek olması uzun zamandır ortada olan bir spekülasyondu. OS, macOS, tvOS ve iPadOS sistemlerinde Google arama motorunu kullanan Apple, rakibine her yıl birkaç milyar dolar para ödüyor. Kendin ait bir arama moturu yapmak isteyen şirket, bu vesileyle Google’ın da en büyük rakibi olacak.

Apple cihazlarında normalde Spotlight adında bir iç arama motoru var ancak cihaz dışı sonuçlar için Google kullanılıyor. Bununla birlikte iOS 14 ve iPadOS 14 beta sürümlerinde rastlanan bazı detaylar bir değişimin olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar bu detayların yakında kullanıma sunulacak olan arama motorunun hazırlığı olduğunu iddia ediyor.

GOOGLE DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Arama sonuçlarında Google’ın devre dışı bırakıldığı ve doğrudan sonuçların listelendiği görülüyor. Ayrıca web tarama aracının da Google’e benzer bir şekilde sayfaları işlediği ve puanlamalar yaptığı anlaşılmış.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr