22.06.2020-12:12 (Son Güncelleme:22.06.2020-12:10)

Anti Aging Cilt Bakımı Nedir?

Anti aging cilt bakımı, yaşlanma sebebiyle ciltte meydana gelen deformasyonları azaltmak, yavaşlatmak veya önlemek için uygulanan bir bakım türüdür.

Cildin katmanları, yaş ilerledikçe hasara uğramaya başlar ve bu hasarlar cilt yüzeyinde kendini gösterir. Kırışıklıklar, çizgiler, lekeler ve sarkmalar gibi problemler ortaya çıkar. 25 yaşından sonra her sene azalmaya başlayan kolajen üretimi nedeniyle cildin yapısı değişime uğrar. Anti aging cilt bakımı, bu dokusal bozulmaları engellemek için özellikle kadınlar tarafından tercih edilmektedir.

Cildin Yaşlanmasına Yol Açan Etkenler Nelerdir?

1-Güneş Işınları

Güneş ışınlarının cilde zararları, günümüzde herkes tarafından bilinmektedir. Korunmasız bir ciltte, güneş ışınları cildin elastikiyetini bozan etkilere sebep olmaktadır. Sadece yaz aylarında değil, kışın da güneşe çıkarken cildinize mutlaka bir yüksek korumalı bir güneş bakım ürünü uygulamalısınız.

2-Yetersiz Su Tüketimi

Bol su tüketmek, cildin canlılığını korumaktadır. Tüm vücudu içeriden nemlendiren su, yeterli miktarda alınmadığında cildin kuruması kaçınılmazdır. Bu olumsuz etkileri önlemek için, her gün en az 2,5 litre su içilmelidir.

3-Fazla Şeker Tüketmek

Cildi savunmasız bırakan bir diğer madde ise şekerdir. Fazla tüketildiğinde, cildin yapısını içeriden bozmaktadır. Özellikle cildin ürettiği kolajenlerin etkisini zayıflatması sebebiyle aşırı şeker tüketiminden kaçınılmalıdır.

4-Alkol ve Sigara

Alkol ve sigara, cilde canlılık veren, cildin doğal yapısını meydana getiren hücrelerin ölmesine veya deforme olmasına yol açmaktadır. Vücut ve cilt sağlığı için, sigarayı bırakmak ve alkol tüketiminde dikkatli davranmak gerekir.

5-Makyajla Uyumak

Makyaj ürünlerinin ciltte uzun süre kalması, bir yandan sivilce, siyah nokta gibi problemlere sebep olurken, bir yandan da kırışıklık oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Özellikle fondöten, kapatıcı gibi ürünler cilt gözeneklerini tıkayarak, cildin nefes almasını engellemektedir. Bu ürünlerin kullanım sonrası mutlaka temizlenmesi gerekir.

6- Nemlendirmeyi ihmal Etmek

Su içmenin yanında, cildi dışarıdan nemlendirmek, cilt yüzeyinin sağlıklı görünmesini ve cildin canlanmasını sağlamaktadır. Cilt kuruluğu, yaşlanma belirtilerini hızlandırmaktadır. Cildinizi her gün düzenli olarak nemlendiricilerle beslemelisiniz.

Anti Aging Cilt Bakımı Yöntemleri

Uzman doktorlar tarafından sıkça gerçekleştirilen anti aging cilt bakımı uygulamalarından en çok kullanılanlar şunlardır:

1- Botoks

Botoks, yüzdeki bazı kasların oluşturduğu kırışmaları yok etmek için kullanılan yöntemdir. Dudak, alın, boyun, göz çevresi gibi pek çok alana uygulanabilir.

2-Dolgu

Enjeksiyon veya silikon yolu ile, cildin yumuşak dokusunun geri kazanılması amacıyla kullanılan yöntemdir.

3-Lazer Uygulamaları

Cildin bağ dokusunu tazelemek ve kolajen üretimini teşvik etmek için kullanılan yöntemlerdir. Kişinin cilt yapısına ve ihtiyacına göre pek çok bölgeye uygulanabilir. Kırışıklıklar, lekeler gibi pek çok yaşlanma belirtisini gidermek için sık başvurulan işlemlerdendir.

4- Kimyasal Peeling

Deforme olmuş cilt derisinin yenilenmesi ve onarılması için kullanılan yöntemdir. Cildi sıkılaştırmak ve lekeler, pürüzler gibi deformasyonları ortadan kaldırmak amaçlanır. Çok sık tercih edilen bir anti aging cilt bakımı uygulamasıdır.

Anti Aging Etkili Doğal Ürünler

Hemen hemen herkesin rahatça bulabileceği bazı doğal ürünler, yaşlanma karşıtı etkiye sahiptir. Hindistan cevizi ve hindistan cevizi yağı, katkısız bal, limon, hint yağı gibi bitkisel ürünler, tüketildiğinde veya cilt bakım maskelerinde kullanıldığında, cildi beslemektedir. Lekeleri ve kırışıklık görünümünü azaltmak için vücuda anti aging cilt bakımı etkisi sağlayan bu maddeleri de gündelik hayatınıza dahil etmelisiniz.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr