25.05.2021-09:04 (Son Güncelleme:26.01.2025-00:00)

Anma Programı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla Gerçekleşecek

AK Parti İl Başkanları Toplantısı ve 27 Mayıs 1960 darbesi anma töreni Özgürlükler Adası'nda gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda olacak.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı da aynı gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleştirilecek.

AK Parti'nin 81 il ana kademe, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılması beklenen toplantıda tarihin 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yılı anılacak.

Önceki ismiyle Yassı Ada 27 Mayıs 1960 darbesi dönemi ardından yargılanmalara sahne olan ada, Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamı ile sonuçlanmıştı. Yapılan düzenlemenin ardından 'Özgürlükler Adası' adını alan ada, bir süre müze olarak kullanılmış, sosyal donatı alanları ve geçmişte yaşananlara vurgu yapan anıt ve heykelleriyle yeniden düzenlenmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KATILIMIYLA AÇILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl revizyonları bitirilen adanın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Adına 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' denilen ada için Erdoğan, tarihin doğru hatırlanması gerektiğini söyleyerek ''Bir yandan o meşum günleri hatırlarken, bir yandan da milli iradenin her hal ve şart altında üstün geldiğini gösterebiliriz.''diye açıklamada bulunmuştu.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Bakan Çavuşoğlu, Mekke'de Umre Yapan Vat...

Cumhurbaşkanı Erdoğan DMD Hastasıyla Vid...

"Başkan Diyelim Mi" Diye Soranlara Binal...

Kuzey Irak'a Pençe Harekatı

Troller Tarafından Montajlanıp Servis Ed...

30 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

29 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

Fatih Sultan Mehmet'in Hafızlardan Silin...

CHP'li Kaftancıoğlu, Terör Paylaşımları...

Ekrem İmamoğlu'nun Tramvay Vaadi Böyle H...

İmamoğlu, İBB Genel Sekreterine İftira A...

İstanbul'un Fethinin 566. Yılı Coşkuyla...

CHP'li İmamoğlu'ndan Genç Esnafa Çirkin...

Barış Manço’nun BBC'ye Verdiği Ders Nite...

Nihat Genç'ten İmamoğlu Uyarısı: 'CHP Se...

25 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

İzmir'de Sır Dolu İbranice Kitap Bulundu

Bitlis ve Şırnak'ta PKK'ya Darbe

Bayram Şekerleri Tezgahlardaki Yerini Al...

754 Sandıkta Ne Oldu?

ABD, Türkiye'yi F-35 Programından Çıkarm...

Temizlik Görevlisi, Köpeğe Süpürgesi ile...

Ekrem İmamoğlu'nun Yalanlarının Ardı Ark...

PKK'nın İmamoğlu'na Verdiği Destek Sosya...

Binali Yıldırım: 'Sorunları Biliyoruz, S...

İstanbullular Binali Yıldırım'a Yoğun İl...

24 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...