02.05.2024-10:25 (Son Güncelleme:02.05.2024-14:40)

Ankara'da şiddetli sağanak! Vatandaşların mağduriyeti kameralara yansıdı

Başkent Ankara, geçtiğimiz günlerde başlayan şiddetli yağışın etkisi altında. Akşam saatlerinde yeniden başlayan sağanak yağış, birçok bölgede su birikintilerine, trafik aksamalarına ve hatta trafik kazalarına neden oldu. Vatandaşlar, zor anlarını kameralara yansıtarak yaşadıkları çileleri paylaştılar.

Dün akşam başlayan ve gece boyunca devam eden şiddetli yağış, bugün akşam saatlerinde yeniden etkisini gösterdi. Ankara'nın birçok cadde ve sokağında su birikintileri oluştu, trafik akışı aksadı ve bazı araçlar yolların sular altında kalmasıyla ilerleyemedi.

Özellikle bazı bölgelerde hasarlı trafik kazaları yaşandı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, sular altında kalan ev ve iş yerlerinin içine girmekte zorlandılar.

Yolda çökmeler meydana geldi

Sıhhiye'de, yoğun yağışın etkisiyle yolun bir kısmında çökme meydana geldi. Tandoğan Mahallesi'nde ise sel suları nedeniyle arıza yapan bir aracın üzerinde mahsur kalan Mesut Yılmaz, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yılmaz, "Aşırı yağış nedeniyle yolda bir anda suyun yükseldiğini belirterek bujileri ıslanan aracının da arıza yaptığını ve mahsur kaldığını söyledi. Arabanın içi su dolmaya başlayınca camı açtım, tavana çıktım. 20-30 dakika sonra belediyenin iş makinesine binerken ayağım kaydı, suya düştüm. Allah'a şükür bir şeyim yok. Araç ise çalışmıyor. Kendimi zor kurtardım." dedi.

Aynı mahallede, zemin kattaki evini su basan Hüseyin Tekin ise uzun yıllardır her yağmur yağdığında evlerini su bastığını belirterek, suyun çekilmesini beklediklerini dile getirdi.

Yetkililer, su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın etkisi ve olası riskler konusunda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuluyor.


cerenpeksen@haber365.com