30.09.2020-09:54 (Son Güncelleme:30.09.2020-10:26)

Altay Tankı İçin Seri Üretim 2021’de Başlayacak

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Altay tanklarının ne zaman seri üreteme başlayacağı hakkında açıklamalar yaptı.

Türk ordusunun ana muharebe tankı olacak Altay tankının üretim tarihi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’den açıklamalar geldi. ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit ve ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Demir, Altay tanklarının 2021 yılının ortasında seri üretime başlayacağını ve pek yakında yerli uydular yapılacağının da müjdesini berdi.

Demir, ROKETSAN’ın dünyada savunma sanayisi şirketleri arasında ilk 100’de yer aldığına işaret ederek, burada yürütülen projelerinin Türkiye’ye stratejik avantajlar sağlayarak harekat alanında vurucu gücünü etkileyeceğini söyledi.

ALTAY TANK SERİ ÜRETİM YOLDA

Demir, Altay tankında seri üretimin başlamasına yönelik, "Alternatif motoru bulup, getirip, sisteme girmesiyle arada büyük bir boşluk bırakmamakla ilgili zamansal yol haritamız var. Hattı kurup üretecek hale getirdikten sonra senkronize bir yol haritası düşünülüyor. Seri üretim hattının kurulması ve tesisle ilgili çalışmalar başladı. Önümüzdeki senenin ortalarına doğru hattın faaliyete geçmesi ve üretimin başlamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

YERLİ VE MİLLİ UYDULAR ÜRETİLECEK

ROKETSAN’ın stratejik ürünleri üretttiğini belirten Demir, "ROKETSAN, dünyada az sayıda rekabet edecek şirketin olduğu bir konuma geldi. 3-5 sene sonra daha iyi durumda olacağını göreceğiz. Harekat alanındaki performanslarının görülmesiyle de ürünlerine talepler artacak. ROKETSAN her ürünü her ülkeye satabilir mi konusunda da ülkemizin politika öncelikleri söz konusu olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Şirketin uzaya yönelik çalışmalarından da bahseden Demir, "Buradaki ilk hedefimiz alçak yörüngeye küçük uyduları yerleştirmek. Bununla beraber yerli ve milli uydularımızın üretilmesi ve fırlatılmasına yönelik çalışmalar devam edecek. Bu konuda roket motorları teknolojilerinde, çeşitli kabiliyetlere sahip oluyoruz. Bu anlamda biraz daha süreye ihtiyacımız var." diye konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr