13.11.2019-13:14
(Son Güncelleme:04.05.2024-11:52)
Alerjik Reaksiyona Neden Olan 4 Besin
Herhangi bir yiyeceğin yenmesiyle ortaya çıkan alerji, vücudun o yiyecekteki bir veya birden çok maddeye verdiği tepkiden daha fazlası değildir.
Sebze alerjisi olanlar, ıge adı verilen bir antikora sahiptir. bu antikor, daha evvel sorunsuz olarak sebze tüketseniz dahi bir şekilde vücudunuzda aniden üretilebilir.
Havuç
Anaflaksi (solunum zorluğu, düşük tansiyon ve bilinç kaybı) kalp atışının hızlanması anksiyete sersemlik baş dönmesi
Kereviz
Bu sebzeyi tüketmek ve ultraviyole radyasyona maruz kalmak aşağıdaki hastalıkların oluşumuna neden olabilir: kireçlenme laringeal ödem
Soğan
Mide bulantısı kusma ishal karın krampları kurdeşen (bu belirti temas durumunda da gözlemlenebilir) solunum yolu iltihabı anafilaksi (bazı durumlarda)
baharatlar
Rinit astım (solunması halinde) cilt reaksiyonları (temas durumunda egzama) göz nezlesi veya iltihabı
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR