25.03.2021-11:13 (Son Güncelleme:18.04.2021-10:04)

Alaattin Parlak Kimdir?

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde açıklanan MKYK listesinde yer alan Alaattin Parlak kimdir? Alaattin Parlak nereli?

24 Mart 2021’de yapılan Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan MKYK listesi gündemden düşmüyor. Listede dikkat çeken isimlerden biri de Alaattin Parlak. “Türkiye için güven ve istikrar” sloganı ile yola çıkan Parlak kaç yaşında? Alaattin Parlak kimdir nerelidir, kaç yaşındadır?

ALAATTİN PARLAK KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MKYK listesini açıkladığı Ak Parti 7. Olağan Kongresi’nde Erdoğan 2023 manifestosundan bahsetti. Uzun süredir gündemde olan MKYK listesine ilişkin değişikliklerin de bahsedildiği toplantıda listedeki kişi sayısı 50’den 75’e çıkarıldı.

Alaattin Parlak kimdir: Listede yer alan Alaattin Parlak 1974 yılında doğdu. Diyarbakır’da doğan Parlak ilk, orta ve lise eğitimini doğum yeri olan Diyarbakır’da tamamladı. Eğitim hayatının devamında Üniversite için Dicle Üniversitesi’ne giden Parlak Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi okudu. Eğitim hayatına devam ederken siyaset ile de yakından ilgilenen MKYK üyesi lise yıllarından itibaren gençlik kollarında aktif olarak yer almıştır.

Diyarbakır’daki eğitim süreci boyunca gençlik kollarında yer alan Parlak 1997 – 2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Diyarbakır şubesinin de başkanlığını yapmıştır. Gençlik Vakfı’nda başkanlık görevini uzun süre devam ettiren Parlak, bu görevinin ardından Türkiye Gençlik Vakfı İstişare Heyeti Üyeliği görevini de üstlenmiştir. Genç nüfusa yönelik fikirleri ve yürüttüğü projeleri ile dikkat çeken isim Heyet üyeliği görevinin yanı sıra Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de başarıyla yerine getirmiştir. Birçok partili tarafından cevabı merak edilen Alaattin Parlak kimdir sorusunu cevapladık. Peki, Alaattin Parlak nereli?

ALAATTİN PARLAK NERELİ?

Aslen Diyarbakırlı olan Parlak eğitim hayatını tamamladıktan sonra yerine getirdiği görevleri ile dikkat çekmiştir. Lise yıllarından itibaren STK’ların gençlik kollarında aktif olarak yer alan MKYK üyesi gençlik ve kadın çalışmalarına büyük bir önem verdiğini dile getirerek projelerini bu konular üzerine temellendirmeyi tercih ediyor. Gençliğin milli ve manevi yönlerinin artırılmasına yönelik projelere destek veren Parlak aynı zamanda Kültür Bakanlığı’nın çeşitli kazılarında da yer almıştır. Arkeoloji okumuş olan Parlak arkeolog mesleğini icra etmemektedir. Sanata ve kültüre büyük bir önem veren MKYK üyesi kendisine ait olan firmada yöneticilik görevine devam ediyor.


AK Parti Kongre Üyeliği, 30 Mart 2014 yılında Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı, AK Parti Diyarbakır Demokrasi Kurulu Üyeliği, 25. ve 26. Dönemlerde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı, AK Parti MKYK Y. Üyeliği ve Doğu Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü görevlerinde yer alan isim evli ve iki çocuk babasıdır.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr