07.08.2023-17:29 (Son Güncelleme:07.08.2023-17:29)

Akşam sohbetleriniz için tatlı bir arkadaş: Tulumba tatlısı nasıl yapılır? En güzel ve pratik tulumba tatlısı malzemeleri ve tarifi

Türkiye’de yıllardır severek yapılan ve tüketilen tatlılardan birisi olan tulumba tatlısı, MasterChef’in yeni bölümünde yapılacak tatlılar arasında yer aldığı için yeniden gündeme geldi. Peki Tulumba tatlısı nasıl yapılır? En güzel ve pratik tulumba tatlısı malzemeleri ve tarifi haberimizde...

En sevilen şerbetli tatlılardan birisi olan tulumba tatlısı, MasterChef’in 7 Ağustos Pazartesi günü yayınlanacak olan yeni bölümüyle beraber merak edilen tatlılar arasında yer aldı. En güzel ve pratik tulumba tatlısı malzemeleri ve tarifini öğrenmek isteyenler soluğu arama motorlarında aldı. Peki Tulumba tatlısı Nasıl yapılır?

Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Tulumba tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve tarif şu şekilde:

Hamuru için malzemeler

100 gram tereyağı

3 su bardağı su

2,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı nişasta


Kızartmak için malzemeler

Ayçiçeği yağı

Şerbeti için malzemeler

4 su bardağı su

4,5 su bardağı toz şeker

5-6 damla limon suyu

Tulumba tatlısı tarif

Tulumba tatlısı için öncellikle tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Ardından 5-6 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.

Bir tencereye tereyağı ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içine eleyerek ilave edin.

Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin.

Pişen hamurun altını kapatın ancak kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Bu sayede hamurunuz soğumaya başladığında, içine yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın.

Yumurtaları iyice yedirdikten sonra içerisine nişasta ve irmiği ilave edip karıştırın.

Hazır olan hamurunuzu tırtıklı uç takılı olan sıkma torbanıza alın.

Bir tencerenin içerisine bolca yağ koyun ve yağ soğukken sıkma torbasındaki hamuru serçe parmağı uzunluğunda parçalar olacak şekilde sıkın.

Ardından ocağın altını açıp, kısık ateşte tatlının Altın sarısı rengini alana kadar pişmesini sağlayın.

Pişen tatlınızı soğuk şerbete aktarın ve sonrasında toz fıstık serperek servis edin. Afiyet olsun.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr