21.03.2021-14:43 (Son Güncelleme:06.10.2021-14:30)
>

Trafik cezası yazdıkları kişinin şehit babası olduğunu öğrenen jandarma ekipleri cezayı kendileri ödedi.

1


Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde rutin kontrol yapan jandarma, durdurdukları bir otomobilin sürücüsünden ehliyet ve ruhsat rica etti. Sürücü Abdurrahman Ö.’nün verdiği evrakların eksik olduğunu görünce sürücüye 235 TL ceza kesti.

2


Jandarma Astsubay Zeki Marmara ve Uzman Çavuş Faruk Yayla, ceza makbuzunu takdim ettikleri sürücünün şehit babası olduğunu öğrendi.

3


Bunun üzerine, şehit babasının elini öpen jandarma ekipleri, özür diledi.

4


Marmara ve Yayla, şehit babası olduğunu öğrendikleri kişiden ceza makbuzunu geri aldı ve üzerinde yazan 235 TL tutarındaki cezayı kendileri ödedi.

5


Abdurrahman Ö. yaşanan olay üzerine Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya ulaştı ve başından geçenleri anlattı.

6


Daha sonra Başkan Kumartaşlı da Dazkırı Kaymakam Vekili Mesut Coşkun’a ulaşarak bilgi verdi. Kaymakam Vekili Coşkun, İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’nı arayarak yaşanan bu duygusal olay üzerine teşekkür etti.

7


Teşekkür ile yetinmeyen Coşkun, Astsubay Zeki Marmara ve Uzman Çavuş Faruk Yayla’ya teşekkür belgesi ile plaket verdi.

8


Yaşanılan bu olay, ülkemizdeki şehit yakını hassasiyetine ve toplumsal bilince güzel bir örnek olarak hafızalarda yerini aldı.

Afyonkarahisar'da Ceza Yazdıkları Kişi Şehit Babası Çıkınca Cezayı Kendileri Ödedi
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Meğer ilk tehdidi değilmiş: Patiswiss ma...

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR