02.02.2021-14:45 (Son Güncelleme:02.02.2021-14:45)

Myanmarlı kadın, sabah sporu olan aerobik yaparken farkında olmadan darbenin ilk anlarını kaydetti.

1


Dünya Myanmar'ı konuşmaya devam ediyor. Elli üç milyon nüfuslu Asya ülkesi Myanmar'da, fotoğrafı adı Tatmadaw olan askeri kuvvetler, dün sabah darbe gerçekleştirdi.

2


Ordu ilk açıklamasında, bir senelik olağanüstü hal ilan ederek yönetime el koyduğunu, bir senenin sonunda seçimlerin yapılacağını duyurdu.

3


Darbe, Myanmarda ordu ile sivil hükümet arasında 8 Kasım 2020 tarihinde yapılan genel seçimlerde hile yapılıp yapılmadığı tartışmalarının üzerine gerçekleşti.

4


Ülke dünden beri manşetlerde ilk sırada yer alırken sosyal ağlarda paylaşılan bir video olay haline geldi.

5


Myanmar’da bir beden öğretmeni, aerobik yaparken farkında olmadan ülkede gerçekleşen askeri darbenin ilk anlarını kaydetti. O anlar yalnızca ülkede değil dünyada viral oldu. (Haberin videosu için yana kaydırınız)

6


Myanmar’da beden öğretmeni olan Khing Hnin Wai aerobik yapmış olduğu sırada farkında olmadan ülkede gerçekleşen askeri darbenin ilk anlarını kaydetti.

7


Wai’nin web üzerinden aerobik yapmış olduğu anlarda, arka planda harekete geçen askeri konvoyun görüntülerini kaydetti. Videonun yayınlandığı gün ise ülkede ordu yönetime el koydu.

8


Duruma inanamadığı kaydeden beden öğretmeni Wai’nin önceden aynı yerde 11 ay boyunca çok sayıda çekim yaptığını açıkladı.

Aerobik Yaparken Darbe Anlarını Kaydetti
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Eurovision'da İsrail'e büyük tepki! Onla...

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR