24.03.2021-11:40 (Son Güncelleme:24.03.2021-11:40)

Açık Lise Şifresi Nasıl Alınır?

Açık lise şifresini unutan öğrenciler 'AÖL şifremi unuttum' diyerek, sisteme yeniden giriş yapmanın yollarını aramaktadır. Peki, açık lise şifresi nasıl alınır? AÖL şifre belirleme yöntemleri nelerdir?

AÖL'de okuyan her öğrencinin bilgilerinin yer aldığı bir sistem bulunmaktadır. Öğrencilerin bu sisteme giriş yapabilmesi için kendilerine ait öğrenci numaralarını ve yine kendilerine özel olan şifreyi bilmeleri gerekmektedir. Bazı öğrenciler Açık Lise şifrelerini unutabildiği için sisteme giriş yapmakta zorlanabiliyor.

AÇIK LİSE ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Açık Lise'ye kayıt yaparken öğrenciye AÖL sistemine giriş yapabilmesi için şifre verilmektedir. Ancak bu şifre geçici bir şifredir ve kişinin sisteme girdikten sonra kendi belirleyeceği bir şifreyle değiştirmesi gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi öğrenci sistemine giriş yapılmasının ardından açık lise notları ve merak edilen diğer bilgiler öğrenilebilmektedir. Öte yandan AÖL sisteminden yeni kayıt veya ilk kayıt işlemleri gibi işlemler de yapılabilmektedir. Bütün bunların yanında, kişiler zaman zaman şifrelerini unutmakta ve 'Açık Lise şifremi unuttum' diyerek, sisteme giriş yolları aramaktadır.

AÇIK LİSE ŞİFREMİ UNUTTUM

Açık lise kurumu, açık liseye ilk kez kayıt yapıldığında öğrencinin siteye giriş yapabilmesi için geçici şifre vermektedir. Bu şifre, sisteme giriş yapılmasının ardından istenilen şifre ile değiştirilebilmektedir. Ancak bazı öğrenciler kendi belirlediği şifreyi zaman içerisinde unutarak sisteme giriş yapamamaktadır.

AÖL şifresinin unutulması durumunda panik hali yaşanmasına hiç gerek yok. Zira AÖL giriş sayfasında "şifremi unuttum" butonunu yer almaktadır. AÖL şifresini unutan öğrenciler söz konusu butonu kullanarak şifre değiştirme işlemi yapabilmektedir.

AÖL ŞİFRE BELİRLEME YÖNTEMLERİ

İlk yöntem, Açık Öğretim Lisesi kaydının yapıldığı okula giderek yeni bir şifre talebinde bulunmaktır. Burada okul, öğrenciye yeni bir geçici şifre tanımlar. Tanımlanan bu yeni şifre ile sisteme girilebilir. Ancak yönergeleri izleyerek şifre yenilenmesi yapılmalıdır.

İkinci yöntem, ALO 147 hattının aranarak Açık Öğretim Lisesi şifresinin unutulduğunun söylenmesiyle yeni şifre talebinde bulunmak mümkündür. Böylece telefon hattı üzerinden öğrencilere geçici bir şifre tanımlanır ve bu şekilde sisteme giriş sağlanır.

Üçüncü yöntem, AÖL Öğrenci Giriş Sayfası üzerinden "şifremi unuttum" butonuna tıklanmasıyla şifre yenileme işlemi yapılabilmektedir.


ALO 147 ÇALIŞMA SAATLERİ

ALO 147, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çağrı merkezidir. 7 gün 24 saat hizmet verilen telefon hattında günün her saatinde hizmet almak mümkündür.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr