10.05.2019-13:24 (Son Güncelleme:10.05.2019-13:15)

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Güvenli Bölgenin Derinliği Konusunda Henüz Bir Fikir Birliğine Varmadık

Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan ‘güvenli bölge'ye ilişkin açıklamalarda bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, “Bölge, Fırat'ın doğusundaki Türkiye-Suriye sınırı boyunca olacak. Alanın derinliği konusunda henüz bir anlaşmaya varmadık” dedi.

Suudi Arabistan'a ait Londra merkezli Şarku'l Avsat gazetesinden İbrahim Hamidi’ye açıklamalarda bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin Türkiye'yle görüştüğü güvenli bölgeyle ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güvenli bölgeye ilişkin olarak, Türkiye ile ilkeler noktasında hemfikir olduğunuz fakat bölgenin sınırları hakkında anlaşılmadığı doğru mu? sorusunu Jeffrey şu şekilde yanıtladı:

“Diplomatik ayrıntılara girmek istemiyorum, ancak şunları söyleyebilirim; Bölge, Fırat'ın doğusundaki Türkiye-Suriye sınırı boyunca olacak. Alanın derinliği konusunda henüz bir fikir birliğine varmadık. Bizim ve Türkiye’nin bu konuya ilişkin görüşlerimiz bulunmakta. Türkiye kendi tutumunu açıkladı.

‘GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLAYACAĞIMIZI VE TÜRK VE AMERİKAN VARLIĞINI GÖRÜŞÜYORUZ’

Hala bölgedeki güvenliği nasıl sağlayacağımızı ve Türk ve Amerikan varlığını görüşüyoruz. Bunlara ilişkin müzakerelerde bulunuyoruz. Çok ilerleme kaydettik. Daha fazlasını yapmak niyetindeyiz. Mümkün olan en kısa zamanda nihai bir anlaşmaya varmak istiyoruz.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr