24.09.2021-10:09 (Son Güncelleme:24.09.2021-11:28)

ABD İsrail'e 1 Milyar Dolarlık Askeri Yardım Yaptı!

ABD temsilciler Meclisi'nden geçen karara göre İsrail'e ilave 1 milyar dolarlık askeri yardım yapacak. Kararın meclisten geçerek onandığı duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail’e 1 milyar dolarlık askeri yardım yapacak. İsrail’e yardım konusu meclis gündemine gelmiş fakat ABD Temsilciler Meclisinde, Demokratlar karara itirazda bulunmuştu. Demokratların itirazlarının ardından ABD federal hükûmeti geçici bütçesi tasarısından çıkarılan ve İsrail'e 1 milyar dolarlık askeri yardım fonu onandı.

ABD’DE MECLİS KARARI İLE İSRAİL’E 1 MİLYAR DOLARLIK ASKERİ YARDIM YAPACAK

Anadolu Ajansı’nda (AA) haberine göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail’e 1 milyar dolarlık askeri yardım yapacak. Salı günü geçici bütçe görüşmelerinde tartışmalara neden olan ve bütçe tasarısından çıkarılan İsrail'in Demir Kubbe füze savunma sisteminin yenilenmesi için tahsis edilecek 1 milyar dolarlık askeri yardım fonu, Maryland Temsilcisi Demokrat Steny Hoyer tarafından ayrı bir tasarı olarak Temsilciler Meclisinin oylamasına sunuldu. İsrail’e askeri yardım fonu tasarısı, 9 ret oyuna karşı 409 oyla kabul edildi. Mecliste yer alan 2 temsilci ise çekimser oy kullandı. Demokratlardan 8 üye hayır oyu verdi. Cumhuriyetçilerden ise sadece 1 üye tasarıya hayır oyu verdi.

NEW YORK TEMSİLCİSİ İSRAİL ASKERİ YARDIMINA HAYIR OYU VEREMEDİĞİ İÇİN AĞLADI

ABD Temsilciler Meclisinde yer alan Demokratlar arasında sol eğilimiyle bilinen ve başından beri İsrail'e yardım tasarısına hayır oyu vereceğini söyleyen New York Temsilcisi Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez ise oylamaya katıldı fakat oyunu kullanmadı. Cortez hayır oyu veremediği için ağladı. Ağlayan New York Temsilcisi Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez’i bazı temsilciler onu sakinleştirmeye çalıştı.

ABD’DE KABUL EDİLEN TASARI İSRAİL'E DEMİR KUBBE MÜHİMMATI İÇİN YARDIM SAĞLIYOR

ABD temsilciler Meclisi'nden geçen karara göre İsrail'e ilave 1 milyar dolarlık askeri yardım yapacak. Kararın meclisten geçerek onandığı duyuruldu. Kabul edilen tasarı ile ilgili basın açıklamasında, İsrail'in özellikle mayısta Hamas ile yaşadığı şiddetli çatışmalar sırasında kullanılan füze önleyici mühimmatın tedarik edilmesi için finansman sağlayacağı ifade edilmişti. Açıklamada, ‘Tasarı, ABD ile İsrail arasındaki 2016 Mutabakat Muhtırası ile tutarlıdır ve ABD'yi, İsrail'in savaş dönemlerinden sonra Demir Kubbe'yi yenilemek için ek yardım sağlamayı ve saldırılara karşı kendini savunmaya devam etmesini taahhüt eder’ ifadesine yer verildi. ABD, geçen yıl İsrail'e Demir Kubbe sistemini yenilemesi için 1,6 milyar dolar yardımda bulunmuştu. ABD kabul edilen tasarıyla İsrail’e 1 milyar dolarlık askeri yardımda daha bulunacak.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr