10.05.2024-09:33 (Son Güncelleme:10.05.2024-17:17)

ABD ile Türkiye arasında ihracat işbirliği: ‘Yeni yollar üzerinde birlikte çalışacağız’

ABD ile Türkiye arasında ihracat alanında yeni bir işbirliği başlıyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşı Gina Raimondo ile ihracat konusunda birlikte hareket edeceklerini duyurdu.

Washington Büyükelçiliği Konutu'nda gerçekleştirilen resepsiyona, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, DEİK Başkanı Nail Olpak ve TAİK Başkanı Murat Özyeğin gibi önemli isimlerin yanı sıra Türk ve Amerikalı iş dünyası temsilcileri katıldı. Bakan Bolat, konuşmasında Türkiye ve ABD'nin ikili ekonomik, ticari ve yatırım ilişkilerini geliştirme konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

‘Yeni yollar üzerinde birlikte çalışacağız’

AA’da yer alan habere göre; İki ülkenin iş dünyası temsilcilerinin de ilişkilerdeki yeni ivmeyle ilgili büyük bir heyecan duyduklarını belirtti. ABD'li meslektaşı Gina Raimondo ile gerçekleştirdiği samimi, yapıcı ve verimli görüşmeye değinen Bolat, iki ülke arasındaki yıllık 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma yönündeki adımları ele aldıklarını ifade etti.


Bolat, Raimondo ile Türkiye'den ABD'ye yapılan çelik> ve alüminyum ihracatındaki ek vergilerin aşılması için yeni çözüm yollarını tartıştıklarını aktararak, bu konuda iş birliği yapacaklarını belirtti.

Bolat, Raimondo ile iki ülke heyetlerinin daha sık bir araya gelerek birlikte çalışma kararı aldıklarını ve bu konuda anlaştıklarını açıkladı. Ayrıca, Raimondo'yu Türkiye'ye davet ettiğini belirtti. Türk-Amerikan ilişkilerinin yakın gelecekte yatırımlardan ticarete, hizmetlerden sanayiye, finansal işbirliğinden yeşil ekonomi işbirliğine kadar her alanda hızlanacağını ve gelişeceğini ifade etti. Her düzeyde görüşmeye ve ilerlemeye hazır olduklarını vurguladı.

kursat@haber365.com.tr